Obrazem: Fury Carbon Pro by Aspire Sports

Autor: Keli, kategorie: Bikecheck, vydáno: 6.3.2024

Aspire Sports je dovozcem celé řady cyklistických značek, nejen do České republiky, ale i od blízkých států. V jejím portfoliu nalezneme mimo jiné i značky GT, SRAM, Michelin, Mavic, Time či třeba Truvativ. Při příležitosti dealer meetingu postavili sjezdové kolo GT Fury a osadili ho komponenty zmíněných značek. Vznikl tak výjimečný stroj.

High Pivot LTS - čtyřčep s kladkou

Kolo vychází z modelu Fury Carbon Pro, sjezdového modelu se zdvihem 200 milimetrů a karbonovým rámem využívající platformu odpružení High Pivot LTS. Jedná se o rozšíření platformy Linkage Tuned Suspension o vysoko umístěnou kladku skrze kterou prochází řetěz. Kinematika byly navržena a optimalizována pro maximální stabilitu při jakékoli rychlosti. Důraz byl kladen i na minimalizaci kick backu (zpětného rázu pedálů). High Pivot LTS vyniká také velkou aktivitou odpružení i při prudkém brzdění.

Tři flipchipy

Sjezdové kolo Fury Carbon Pro disponuje stavitelnou geometrií, jezdec má k dispozici několik flipchipů, pomocí nichž lze nastavit různou délku zadní stavby, dále umožní změnu průměru zadního kola (27,5" či 29"). Poslední možností je možnost úpravy progresivity chodu pružení změnou pozice spodního čepu tlumičem. Najít optimální naladění pro jakoukoliv dráhu bude hračkou.

 

Kudy tudy?

Rám disponuje zajímavě řešeným vnitřním vedením kabeláže. Hadice zadní brzdy a bowden přehazovačky vstupuje do rámu shora horní rámové trubky těsně za hlavovým složením. Proč zde a ne na bocích, jak tomu bývá zvykem? Důvodem je pozice integrovaných nárazníků, chráničů rámu proti obouchání nohami vidlice, které najde na bocích v oblasti za hlavovou trubkou.

Dost bylo slov, pokochejte se fotkami Martina Husára a Samuela Prezbrucha. Jo a kdyby jste tohoto krasavce chtěli, tak koukněte sem, na Koloshop.cz je k mání.

 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 6.3.2024 - 5:46

    Znojemská raketa bike?

    • profilová fotka Keli 6.3.2024 000 10:24

      Nene

      • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 7.3.2024 - 12:20

        A jezdí pořád? Nějak se po něm slehla zem...

  • anonymní uživatel Karel 7.3.2024 - 1:18

    To vnitřní vedení brzdy by mělo uci zakázat jinak pěkná mašina

  • anonymní uživatel Strejda 8.3.2024 - 7:22

    ..to je tak pěkný že je až škoda ho ničit...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí