reklama

Znáte 4 KLUKY OD KOL?

Autor: Dan Klimeš, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 7.3.2024

Nedávno jsem vytřepal na kole jeden důležitý šroubek, tak jsem z práce zaskočil do nejbližší cykloprodejny. Taková trochu zastrčená ulička v brněnském Komárově - U Vlečky. Prodejna v moderní stylu, jeden velký otevřený prostor, servis i prodejna v jednom, gauč i kávovar.

Šroubek? Ano, máme. To bude hned.

Super, tak zevlím okolo, prohlížím bajky i silničky od Cannondalu a GT, doplňky a díly od Lezyne, Knogu, Elite, ESI, Peak Design a další. Zjišťuji, že za touto místnosti je ještě jedna další, podobně velká. Plná barev. Teda oblečení, bot a helem. Tak to čumím. Proč jsem to jen nevěděl dřív, když jsem řešil dres pro ženu?! Tady bych vybral na klid nejen z barev, ale hlavně z velikostí. Mám tu zkušenost, že prodejce prostě nemá skladem dresy v různých barevných variantách a velikostech. Tady to skoro vypadá jak na karnevalu v Riu nebo pride weeku v Berlíně. Barvy a zase barvy od MALOJA, ALÉ, ASSOS, MONS ROYALE, CASTELLI, 7MESH, POC a SPORTFUL. Dávno pryč jsou doby, kdy jen černá byla barva cyklistická. 

    

Celkem cením, že vidím v nabídce i zimní věci. Už se vám stalo, že jste si v létě přáli teplejší cyklistickou bundu nebo rukavice, protože jste věděli, že až se zima zeptá, vy budete marně prohrabovat šuplík a hledat, co na sebe. Sem před narozeninami nasměrujte svoji rodinu pro dárek. Čímž chci říct, že tady se hodí do topu nejedna bikerka, ale i borci - ať již s nohama oholenýma nebo chlupatýma. 

Prohrabuji se regály a jen si v duchu říkám, že by bylo fajn, kdybych teď zařizoval svůj cyklo-šatník. Vše vyházet a ladit od nuly. Tady není problém vybavit se od hlavy po paty. Helmy od GIRO, MAVIC, CANNONDALE, RASCAL i POC. Pro hlavy šišaté i kulaté, malé i velké. 

Ne že bych na kole chtěl vypadat jako kašpárek, spíš jsem trochu oldschool. Drobné vybočení ze zaběhlé šedi je fajn a jeden výraznější hadřík nebo doplněk může lépe vyniknout. Tím chci říct, že zde si najde svoji barvu opravdu každý - od bílé po černou. 

Šroubek na svém místě a měl bych se vrátit do práce. Nedá mi to a mluvím s jedním ze "čtyř kluků" Tomášem:

dkey: Tome, proč 4 KLUCI OD KOL? Jak vznikl nápad? Některé z vás znám od vidění z kola nebo z jiných brněnských prodejen.

No nápad na vlastní prodejnu vznikl asi před pěti lety, kdy jsme ještě všichni čtyři pracovali v jednom, teď už neexistujícím, cykloobchodě. Nerozuměli jsme si s vedením, chtěli jsme věci dělat jinak, po svým, víc naslouchat, co si naši zákazníci přejí... Slovo dalo slovo a rozjeli jsme to. Vlastně do sebe začalo všechno tak nějak nenásilně zapadat a teď je z toho to, co vidíš před sebou. A nápad na název? Pořád jsme vymýšleli názvy spojené se slovem cyklo, ale nesedělo nám to, má to skoro každej. Až jednou přišla moje přítelkyně s naším současným názvem. Má to evokovat, že jsme tzv. od fochu - klukům se to líbilo a bylo to. 

dkey: Na co se zaměřujete? Více na prodej kol nebo doplňků?

V první řadě určitě servis. Servis neděláme jen na kola zakoupená u nás, nebo jen Cannondale, ale na všechny značky bez rozdílu - prostě kdo přijde, tomu vezmeme kolo na servis. Zaměřujeme se zejména na repasování vidlic, tlumičů, sedlovek, zaplétání kol a výměnu všech ložisek. Jsme servisní středisko značek FOX a Rock Shox a u vidlic Cannondale děláme i záruční opravy.

dkey: Z kol vidím spíš Cannondale než GT. Proč ten nepoměr?

Cannondale je naše srdcovka a je pravda, že i naši zákazníci nás mají spojené s Cannondalem. 

dkey: Vaše nabídka oblečení není vůbec špatná. Snad i největší výběr hadříků pro kluky i holky. Asi není jednoduché tento standard udržet.

To máš pravdu, není :) oblečení od dodavatelů vybíráme rok dopředu a snažit se trefit do vkusu cyklistů a cyklistek je někdy oříšek, hlavně když ten výběr je tak velký a je tolik krásných věcí. Snažili jsme se na oblečení zaměřit, protože i nám samotným přijde, že na prodejnách je oblečení hodně, ale vlastně není z čeho vybírat, tak jsme se rozhodli to změnit. Chceme zákazníkovi dopřát kompletní cyklo-službu, kdy u nás koupí kolo, může s ním na servis a ohákne se od hlavy až k patě a to doslova. Nemusí jinam, vše má na jednom místě. 

dkey: I v botách a helmách si držíte velkou škálu barev a velikostí. Ale ryzí bajkové boty nevidím. Nebo se pletu?

Platformové boty nemáme, to je fakt. Plnokrevní sjezdaři zatím netvoří tak velkou skupinu zákazníků. Zatím je pořád největší zájem o klasické tretry, ať už stálice SIDI, Gaerne nebo LAKE. U všech značek se snažíme vyjít maximálně vstříc ve všech možných barvách i velikostech. Co se týká helem, tak stejně jako u všeho, co nabízíme, se snažíme mít výběr -  a to od značek, kterým sami věříme a sami používáme. Holky i kluci si vyberou z nádherných barev od POC nebo Giro - silniční i ryze bikové. Pak tu máme i pár helem pro děti od RASCAL i POC.

dkey: Co ještě máte v nabídce, co jsem přehlédl?

V nabídce máme ještě doplňky stravy od Veloforte - to musíš vyzkoušet. Jejich tyčinky nás úplně dostaly. A nejen to, různé ionťánky a proteiny taky stojí za to. Je to čistě přírodní věc a tak víš, že pro svoje tělo děláš to nejlepší.
Další věcí, co ještě nabízíme, je přenesení posedu ze starého kola na nové. Takže když si koupíš kolo, nemusíš si lámat hlavu s nastavením, vše uděláme za tebe.

dkey: Jste čistě kamenná prodejna nebo provozujete i e-shop? 

Už druhým rokem nejsme čistě kamenná prodejna, i když na osobním kontaktu se zákazníkem si zakládáme nejvíc. Rozjeli jsme e-shop a tak na www.4kluciodkol.cz najdeš vše, co máme na prodejně. 

dkey: Kdo je Váš zákazník? Silničář nebo bajker? Holka nebo kluk? Věková skupina?

Řekl bych to asi tak, že náš zákazník je milovník cyklistiky a všeho okolo, stejně jako my. Je to biker nebo silničář, spíš oboje a pokud doma už nemá zapálenou bikerku, s postupem času ji strhne na svou stranu a pak k nám chodí oba. Náš zákazník je člověk, který hledá kvalitní věci a má rád osobní přístup. Velmi často se nám stává, že se z našich zákazníků stávají přátele, se kterými chodíme na pivo.

dkey: A co mládež? Dnes rodiče dětem dopřejí slušné vybavení, tak máte i pro ně něco?

Ani na mladý nezapomínáme! Máme tu odrážedla pro úplný prcky i větší kola od značek Rascal a Woom. Zrovna vybírám odrážedlo svému synovi, který má čerstvě dva roky. 
Máme taky dětské helmy a menší výběr oblečení. 

dkey: Chceš ještě závěrem něco zmínit? 

Zrovna začíná sezóna a tak bych rád pozval všechny, kdo vybírají kolo nebo cokoliv po čem jejich cyklosrdce touží, aby se za náma stavili. Se vším rádi poradíme. Zima letos vlastně nebyla a tak začne sezóna možná dřív než obvykle!

Teď už fakt musím mizet. Šroubek byl grátis, tak se za chvíli vracím alespoň s jedním vychlazeným STERNem z nedalekého pivovaru. Díky 4 KLUCI OD KOL. 

Diskuze

  • anonymní uživatel Ondra 7.3.2024 - 8:26

    Parádní dílna, vypadá skoro jako kuchyně. Myšleno v tom nejlepším slova smyslu. Super.

  • anonymní uživatel Jája 7.3.2024 - 8:53

    Pěkný, pěkně splněnej sen, moc se mi to líbí a fandim všem cyklonadšencum že do toho jdou...

  • anonymní uživatel PTBack 7.3.2024 - 9:53

    Šroubek... já pitomec takhle jednou zazdil parádní holku. Chodila poměrně za mnou do jednoho cykloobchodu v Brně a jednou dovalila kolo s úplně nesmyslně chybějícím šroubkem... A já deb.. Jí zavolal mechoše z dílny, co už tam byl na důchod (jinak ale hustej borec-díky Jarku!) . Už pak nepřišla. Omluvou bylo, že jsem se za pár měsíců ženil. Ale i tak... Aneb "přiznání bajkerů".

    • anonymní uživatel @PTBack 7.3.2024 - 12:39

      Neves hlavu. Vzhledem k tomu, ze misto, aby poslala nudes, si vysroubovala neco z kola, tak je velka pravdepodobnost, ze cadi bedlu tzv. "na propisku"

      • anonymní uživatel PTBack 7.3.2024 - 17:21

        Myslíš???? :/
        Hm hm
        No nic, příště to pošlu do bravíčka :)

  • anonymní uživatel @PTBack 7.3.2024 - 23:08

    Jono, styl ala soustredena studentka. Drzi to mezi dvema prstama a kouse do do toho.

    • anonymní uživatel Strejda 8.3.2024 - 7:21

      ..koukám 4 kluci od kol a 2 od brka...pěkný ;-)

      • anonymní uživatel PTBack 8.3.2024 - 10:05

        jeden od brka a já to nejsem :)

        • anonymní uživatel Strejda 8.3.2024 - 10:26

          ..asi zabloudil v džungli diskusí :-)))...

  • anonymní uživatel Marek 8.3.2024 - 16:03

    Byl jsem tam 3x. První návštěva ohledně pevné zadní osy… neměli. Druhá ohledně chráničů… neměli. Třetí ohledně hlávka… neměli. Je to obchod, co má vše a vlastně nic.

    • anonymní uživatel mara 9.3.2024 - 8:01

      Nemají to jednoduchý. Chcem aby měli zásoby minimálně jako německej eshop, bavit se s chytrýma a zkušenýma lidma (a ne prodavačkou, která borci tvrdí, že ta volná integrálka je určitě jeho velikost, protože přece má 56 cm, takže L) a pokud to náhodou z nejakýho důvodu nejde, tak musí mít "aspoň" vynikajícího servismana. To už bych si radši pořídil restauraci, kam by mě chodil buzerovat televizní kuchař, než bikeshop v Česku.

      • anonymní uživatel @mara 11.3.2024 - 12:07

        Presne! Neni nad bikeshop, kde prodavacka ma zakladku a rozumi hlavne nehtum a prodluzovani vlasu a mechos sedi na bajku navopak a vercajk drzi v leve ruce. Hlavne kdyz maj dobry kafe a da se s nema prijemne pokecat! To stejne cenim v autoservisu, u zubare atd.

        • anonymní uživatel Ádoš 11.3.2024 - 12:16

          Prodavač má v první řadě rozumět tomu, jak prodat vystavené zboží. Což ne vždy jde ruku v ruce s potřebami kupujícho. Tak pak z obchodů často odchází "spokojení hejlové" :-)

          • anonymní uživatel PTBack 11.3.2024 - 20:10

            Tyvogo, to je druhej rozumnej koment co tu od Tebe slyším! :) ten první si nevybavuju ale nemůžu vyloučit, že se stal. :D

          • anonymní uživatel Ádoš 13.3.2024 - 10:53

            Možná seš jen zbytečně zaujatej. Já nejsem klasickej "hater", diskuzní okusovač kotníků, kterej uráží konkrétní lidi, nebo obecně služby a produkty. Jsem v opozici vůči ebikingu v gravity disciplínách - zejména dolekopcom a roky to tu hejtim, to je fakt. Taky roky hejtim asijskou výrobu....alibaby a aliexpresy, to je taky fakt, ale snažim se neurážet konkrétní lidi. Až na výjimky, když mi bouchnou saze. že tu komentuji víc než je zdrávo je asi taky fakt :-D. Holt se nějak neumim od tohohle webu trvale odprostit a sociální sítě jsem zrušil před x lety, takže žvanim občas tu. Peace

          • anonymní uživatel PTBack 13.3.2024 - 14:17

            Já Tě mám docela rád. Ten můj koment na Tebe, to bylo ode mne milé pohlazení :)

          • anonymní uživatel Strejda 13.3.2024 - 15:15

            ..4 kulky od kol ♥.. ;-)

          • anonymní uživatel PTBack 13.3.2024 - 17:28

            Ty seš docela posedlej vytvářením dvojiček tady... Nejdřív "dva od brka", teď "4 kulky"... To mi ale nezabrání vyznat Ádošovi lásku. Pusu.

          • anonymní uživatel Strejda 13.3.2024 - 19:45

            .. nic proti, jen jsem se nechal unést atmosférou... pořád se tu na něco nadává tak trocha toho teplého slova potěší.;-).. ty kulky mě ani tak nenapadly, jako jsem to tak na první dobrou bez brejlí přečet, no čo už... jinak kulkám od kol přeju hodně zdaru..v tomhle ranku bejt originální(pokud to vůbec jde),funkční a mít kvalitní personál asi není žádná (!)...howg

          • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 13.3.2024 - 20:03

            Koukám, že letos přišlo jaro fakt nějak brzo... :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí