All Around eMTB Bosch 2024 - epická závod i nezávodní randonnée bude mít novou trať

Autor: Keli, vydáno: 29.2.2024

Údolí Alta Valle d'Aosta, známé také jako Valdigne, na dalekém severozápadě Itálie je jedinečné a divoké území natažené až k hranicím se Švýcarskem a Francií, obklopené vysokými horami s hraničními vysokohorskými průsmyky.

V tomto prostředí se ve dnech 12. až 14. července 2024 uskuteční třetí ročník závodu All Around eMTB Bosch na zcela přepracované a ještě zajímavější trati. Z ní se téměř dotknete některých z nejimpozantnějších masivů jako jsou Mont Blanc či Testa del Rutor s charakteristickým ledovcem.

Mont Blanc na dohled

Krajině dominují nejvyšší vrcholy Alp, na úbočích pokryté borovými, jedlovými a výše modřínovými lesy. Výše následují rozlehlé louky a pastviny, které se prolínají s charakteristickými tmavými skalami. Je to krajina typická pro Západní Alpy. Ale projíždět ji během závodu na vlastním eMTB po zábavné trati, speciálně navržené místními průvodci, a s GPS čipem stále u sebe, jak tomu bude během závodu All Around eMTB Bosch 2024, je úplně jiný zážitek.

Všude zde se rozkládají jedny z nejexkluzivnějších a nejvyhledávanějších vysokohorských singltreků na planetě, a proto je tento etapový závod správnou volbou pro ty, kteří na svém ebiku hledají nové výzvy!

Buď jako časovka nebo randonnée

Ročník 2024 nabízí dva závody jak v soutěžním formátu časovky, tak v nesoutěžní verzi randonnée, pro požitkáře, kteří chtějí především objevovat údolí Alta Valle d'Aosta a jeho okolí: AA160 (160 km, 8 000 m D+, 8 800 m D-) ve 3 nových etapách a AA60 (60 km, 2 200 m D+, 3 000 m D-) v jedné etapě.

Zvýhodněné startovné platí do zítřka (do 1. března), pak bude platit druhá, stále ještě zvýhodněná a částečně vratná sazba v případě kombinace s pojištěním ENDU-Restart.

Kromě titulárního sponzora, společnosti Bosch e-Bike System bude na akci participovat společnosti Garmin a Rudy Project. Organizátoři již nyní pracují na rozšíření ubytovacích a logistických služeb v All Around Campu v La Salle, včetně nabídky večeří, snídaní a rezervací hotelů, které budou brzy k dispozici online na oficiálních webových stránkách.

Pro koho All Around eMTB Bosch 2024 je?

Pokud zvládnete samostatně horskou túru delší než 5 hodin a ujet více než 1 500 metrů převýšení na ebiku, dokážete sledovat trasu na své GPS a umíte si udělat drobné mechanické opravy, pak máte tu správnou úroveň pro zdolání All Around!

   

Podrobnosti o etapách níže

AA160: tříetapový závod se startem/cílem v Aostě a základním táborem v La Salle (160 km | 8 000 m D+ | 8 800 m D-)

 

AA60: jednoetapový závod (2. etapa) se startem/cílem v La Salle (60 km | 2 200 m D+ | 3 000 m D-)

Jak závod probíhal v roce 2023 prozradil Oskar v reportu, vyplatí se přečíst.  Více informací a přihlášení na allaround-emtb.com

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí