Svěťák v Pietermaritzburgu - kvalifikace - Datel i Matěj jdou do finále

Autor: Keli, kategorie: Bleskovka, vydáno: 11.4.2014

ikonaV PMB se sjezdové závody konají v sobotu, takže dnes, v pátek byla na řadě kvalifikace. Nás samozřejmě nejvíce zajímalo jak se s tratí a soupeři popasují naši – svěťákem ostřílený Matěj Charvát a svěťákový novic (co se sjezdu týče) Tomáš Slavík.

Začneme ale dvěma kategoriemi, které byly na startu dříve než muži elite a sice ženy a junioři. V ženách se na start postavilo 17 kousků a dopadlo to následovně, nejrychlejší zalítla Manon CARPENTER, která druhé Rachel ATHERTON nadělila poměrně slušnou dávku – devět sekund není úplně málo, těsně třetí dojela Emmeline RAGOT.

V juniorech měli absolutní převahu domácí jezdci s JAR, z 27 startujících jich bylo z JAR 10 – nicméně vepředu příliš nebyli. Nejlépe zajel Luca SHAW, před Lorirem VERGIERem a Taylorem VERNONem.

V hlavní kategorii muži Elite dojeli nejlépe GWIN, BRYCELAND, MINNAR. A naše dvojka Matěj Charvát a Tomáš Slavík dopadla následovně, Datel ukázal, že to na sjezďáku umí a že v našem rozhovoru kecal a jezdí rychlejc než Matěj. Tomáš zalítl čas 4:23.944 což dalo 49. místo a Matěj 4:27.645 (59.).

To znamená, že se oba dva dostali do TOP 80 a postoupili do finále, gratulujeme.



Výsledky zde.



A jen připomínáme, že i letos bude Red Bull zajišťovat přímý přenos ze závodů Světového poháru, pro nás DH fanoušky je důležité datum 12. dubna (sobota !!!) v 14:15 středoevropského času – nalaďte své prohlížeče na redbull.com.

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí