Video: traily s asfaltovým povrchem - ano či ne?

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 21.11.2023

Asfaltové pumptracky jsou běžné, ale traily s asfaltovým povrchem tak běžné rozhodně nejsou. Výhody asfaltového povrchu jsou jasné, větší výdrž při minimální údržbě. Jedny takové traily s umělým povrchem mají v Bentonville v americkém Arkansasu. Jaký je váš názor na takové traily? Asfalt do lesa nepatří nebo ...?

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel aaa (aaa (a) aaa.com) 21.11.2023 - 20:24

    Mám-li na výběr žádné traily nebo takovéhle, volba je asi jasná...

    • anonymní uživatel aaa (aaa (a) aaa.com) 21.11.2023 - 20:31

      hlavně, traily, co v noci svíťej chceš!!

  • anonymní uživatel Žiletkář 22.11.2023 - 8:20

    Dobrá alternativa, ale v čechách bez šance.

  • anonymní uživatel Karel 22.11.2023 - 9:15

    Už chybí jen trolej a svodidla

  • anonymní uživatel Vimjá (zmek (a) seznam.cz) 22.11.2023 - 10:02

    Kolem Prahy, kde jezdí hrozně moc lidí je tohle lepší než mít ilegál třeba v krčáku.

  • anonymní uživatel Gabosh 22.11.2023 - 10:18

    Tak asfaltové pumtracky jsou k nezaplacení, "bezúdržbové" v zimě na tréning využívám často. Do lesa asfalt nepatří... Jak to valí rychle v těch asfaltových klopénkách = "můj autentický příběh z dětství" kde jinde než z BRNáá :):) Kolo tzv. furt šlap nemělo žádné BRZDY v plné rychlosti na asfaltové cestě z kopce, bez helmy a jediný kousek kůže na tváři a rukou nezůstal nesedřený - takové jablko na struhadle na štrůdl :). Tzn. z asfaltových klopenek-trailů bych měla velký respekt, pokud - jen s integrálkou. Subjektivně je prostě hlína měkčí, bezpečnější?

    • anonymní uživatel PTBack 22.11.2023 - 23:14

      No, vzpomínka je to hezká, stačí však i povrchy některých trail center. V bikeparcích mě přijde, že je to spíš jíl-ale tam často nejsem, tak úplně nevím-ale třeba tady v Jedovnici je povrch z takový ostrokamínkový stěrkohlíny, že když jsem si tam před dvěma lety sedřel obě předloktí víc, než je obvyklé a roztrhal oba rukávy přes ně, osazenstvo dole se odvracelo, kolikrát skoro pozvracelo a já jel raději domů. Ne nadarmo se kluci z Bike oClock nedávno vyjádřili, že vzhledem k rozbitosti tratí je to vlastně skoro jak enduro a z tohodle pohledu vlastně docela dobrý. (za mně, na pevňáku na 3 Bar nafoukanejch kolech, parádní)

      • anonymní uživatel Gabosh 23.11.2023 - 8:07

        Jj, to věřím. Štěrk je též hóódně zrádný;). Nejlepší je přesně takový až jíl, to mám na trailech, krásně se z ní tvarují jumpíky a klopenky, drží, nemusí se extra často shapovat, ale je hodně těžká=dřina :) v dešti blbý. Úplně nejlepší je písková hlína, na jednom spotu;) je lehčí, jumpy po zatuhnutí "jako beton" - drží tvar a voda vsakuje parádně, že lze jezdit i občas v zimě.

        • anonymní uživatel PTBack 23.11.2023 - 10:31

          Kluci na dirtech dávají v zimě na odpaly a dopady koberce. Ale jako tahat do lesa koberec asi nebude ideální, protože tam 100pro zůstane. Já tu mám černou, sypkou hlínu a pod tím jíl. Mám naštěstí okolo 100 kg, takže ze sebe udělám "žábu" a dokonale si to poskáču a udusám. Mlácení lopatou je jen na efekt a dělá hroznej rámus. Ale z boků to moc jinak nejde. důležitý plochy zaleju vodou z flašky a počkám na déšť. Know-how z dirtů. V zimě moc nejezdím, tak vlastně úplně nevím, jak to drží ale na jaře skoky normálně skokujou dál a v děšti se taky celkem dá, i když vlastní trail si člověk v dešti domr... plánovaně nepojede, to je jasný.

  • anonymní uživatel kuba 22.11.2023 - 11:43

    Do Krkonoš to asi nepatří, ale v lokalitě jako je Bentonville to je super. Chtěl bych si to projet na dirťáku

  • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 23.11.2023 - 8:53

    tady je potreba hodne zduraznit kontext a vyznam toho mesta v Murice, kde to je umisteny.

  • anonymní uživatel Ádoš 23.11.2023 - 13:25

    by mě zajímalo, za jak dlouho to v lese roztrhají kořeny a nestabilní podloží. Asi záleží na konkrétnim prostředí. Ve městech jsou pumptracky oukej (když to nějakej šmudla nevyprojektuje 10 metrů od aleje 20 metrovejch topolů), ale v lese to může bejt v určitejch lokalitách problém už za pár let, ne? nevim, jsem jen prostej pobíječ much... plájbój ̶É̶ Áda

  • anonymní uživatel Sektor B5 12.12.2023 - 7:04

    Nepatří, Péťo, nepatří!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí