HORSEFEATHERS SKATE'n'BIKE SHOW

Autor: Flat, vydáno: 21.11.2007

Rok se s rokem sešel a na brněnském výstavišti opět vypukly čtyřdenní freestyle závody pod záštitou značky Horsefeathers, jakožto hlavním sponzorem a pod dozorem Majkla Matyse a jeho freestyle madness partičky. Po loňské mini haličce, která byla vymrzlá pěkně do základů a vlezl se do ní jen velice omezený počet diváků, se letošní šestý ročník přesunul do největších prostor jaké mohlo BVV nabídnout – do pavilonu A1. Na místní plochu se vměstnaly překážky pana Šulce mezi kterými byla mini, několik quaterů, menší a větší funbox, bank a spina a pro některé ridery bylo atraktivní i zábradlí na banku a mini. O zabavení diváků se ještě staraly LCD telky od Gogenu se záznamem z freestylegames v Rondu a hojně navštěvovaný Redbull bar s drikama pro notory.

Ve čtvrtek byly na programu jen exhibice HF riders a hostů. Mohli jste vidět hvězdy jako Ládika Klauzů, Lídra Zejdu, Filipa „Ženu“ Kamidru, Kubu Kalinu, Damjana Siriškiho, Tomáše „TomKu“ Kondělku, Petra Papouška, Michala Berana a Davida Bendu. Lítalo se s nadšením a pořád, vyzdvihnul bych třeba Klauzíka, který se už představil na novém stroji RB a jeho no-foot can-can na na obě strany, pěkná frajeřinka, Leadera a jeho 360° nosedive a tailwhipy, Kubu Kalinu a jeho stylový no-foot can-cany a backflipy, TomKovy invert tably taky nenechaly jednu hubu zavřenou. Pak ještě trochu next level triky v podaní DMJ a Michala Berana, jmenovitě DMJ a 360° tailwhip a Berry flipwhip a frontflip, to přihlížející veřejnost moc nepobrala a slova údivů se nesly vzduchem ještě hodně dlouho.

Páteční den znova opakoval exhibice a odpoledne byl na programu i bunnyhop a ollie contest o ceny od HF. DD promine ale sk8 nebudu rozvádět, i když je gr8. Bunnyhop contest byl rozdělen na dva jamíky, jeden byl čistě jen o nejvyšším zaječáku a druhý o co nejvyšším zaječáku s trikem. No výška úctyhodná, výš už to nešlo, podle fotek poznáte kdo vyhrál, páč já nemám ponětí, bmx jde holt trochu mimo mě. V té druhé, divácky atraktivnější části, byla maximální výška snížena cca o polovinu ale byla zdolávána bunnyhopama o180° až skoro 360° od Berryho, který to i vyhrál. Pak ještě D. Benda zkoušel vyskočit za jízdy z kola, přeletět laťku, jejíž výška byla o něco málo výš než jeho řídítka, které laťku míjely spodem a pak se trefit zpátky na bike a holkydíkyčau. Mno, bohužel se nezadařilo ale moc nechybělo, nicméně cenilo se! Tím páteční den na BVV končil ale jen pro neVyVolené, zbytek se večer vrátil na párty pro pořadatele ale od toho jsou tu jiný BO-stránky. Pro ty méně vyvolený Horsefeathers uspořádalo párty v brněnským klubu Fléda s koncerty kapel Navigators a pro „wannabe hip-hop kids“ zahráli Indy&Wich s jejich afro-americkým fellou Nironicem a Dj Trafic. No lolitky a wiggaz všude kam se podíváš, pokud teda vidíš přes rovný kšilty s nálepkama označující velikost IQ, 7 1/2 se zdála být nejvyšší naměřená hodnota. No hrůza.

Sobota se nesla ve znamení sk8 závodů v mini a odpoledním závodům BMX. Jako to jsem vážně nežral, když při finále BMX přihlíželo víc lidí než bývá poslanců při zasedání poslanecké sněmovny za poslední rok. Do finále postupovalo 24 riderů, z toho12 bylo přímo nominovaných bez nutnosti jet kvaltu. Jedno zvučný jméno vedle druhého a triky, které přiváděly lidi do varu. FOX si z loňska zopakoval svoji fufanu na wallu, Petr Kaplan 360° superwhip, Honza Jílek frontflip a flair z quateru do banku, Dudo Antalík a Pavel Caha o sobě dávali vedět spíš dirtovýma záležitostma, Johny Martínek repete z freestylegames – tailwhip transfer z quateru do quateru přes bank a superwhip na fanálu. Na řadu přichází Michal Beran, padlo něco o nějaký novince v jeho podání, přihlížejícím tuhne krev v žilách s každým jeho skokem, Berry se rozjíždí z mini, dupe na funbox, začíná se předklánět do frontflipu ale zároveň kope tailwhip! ..ticho, úžas, rána.. kolo nerozdejchalo nedotočení fróňa, rychlá oprava osmice skákáním po ráfku, už se točí! Repete..-doslova, třetí pokus, stejný výsledek. Aby to nebylo přece jen tak smutný, tak ve svoji jízdě vymotal taky backflip-double tailwhip, což taky není zrovna málo.. A kdo že to vyhrál? ..Všichni už to beztak dávno víte.. Michal Beran se stal zaslouženě vítězem, je na něm vidět že je prostě trochu jinde, druhý byl Johny Martínek a třetí Kamil Feifer.

Nedělní ráno překvapilo Brno docela férovou pokrývkou čerstvého sněhu, silničáře nevyjímaje. To mělo za následek, že jsem se dostal na výstaviště až po poledni, takže průběh kvaldy mě lehce minul. Po příchodu jsem si všiml, že oproti sobotě bylo v hale poloprázdno asi moc sněhu… Z dosud neviděných tváří jsem zaregistroval Bartka Obukowicze, Kubu Vencla, Lolka, Tomáše Lysýho, dokonce i Spacemana prohánějícího se po parku jako za mlada. Jinak padaly ruce, nohy, záda, can-cany, tably, suicidy, beka, tailwhipy, dokonce i pokusy o flair z quateru do banku. V první jízdě se zrakvil Damjan při pokusu o 360° tailwhip a jeho koleno nebylo moc ready na další ježdění. Do druhé jízdy se počítaly jen dva triky, takže riders začali hrotit trochu víc. Celkově to nejvíc vyhrotil Bartek Obukowicz následovaný Kubou Venclem a Ženou. Damjan i přes svoji neúčast v druhé jízdě skončil čtvrtý. Následovalo focení s hosteskama a pomalu se začalo uklízet a balit.

Celkově bych tuto akci shrnul za velice povedenou, Majkl znova předvedl výbornou organizační práci, lidí přišlo taky dost, jen škoda té neděle, jak sem psal-asi moc sněhu… Tak snad zase za rok, laťka je nasazena docela vysoko.

foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto

Diskuze

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 21.11.2007 v 16:23

    hodně dobře FLATíno... !

  • anonymní uživatel milhaus 22.11.2007 v 10:34

    pěkný fotky

  • anonymní uživatel DD (drzrypakaexuj (a) PB.kozymxcom) 22.11.2007 v 16:54

    tak to teda neprominu, sk8 byl nej

  • anonymní uživatel TomKa 26.11.2007 v 17:31

    Good one Flatou! Diky za vidlu...
    DD: drz hubu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí