Report: CTM MS DH Cup Razula

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 10.5.2010

V místě konání letošního mistrovství České republiky ve sjezdu v areálu Razula ve Velkých Karlovicích proběhlo třetí kolo CTM Moravsko Slovenského DH Cupu.

Místní trať je již od dob svého vybudování téměř stejná, i na tento závod nedošlo k výrazným změnám, snad jen tradiční skok po průjezdu druhého lesa byl nahrazen pěkným objezdem lesem, ve zkratce, trať na Razule je velmi kratká (i nepříliš fyzicky vybavení jezdci dojíždějí do cíle plni síly), plná kořenů, za mokra velmi technicky náročná, poměrně nebezpečná (s matracemi na stromech se šetřilo). Dalším razulským specifikem je vývoz pomocí kotvového vleku, na každé kotvě je provazem připevněn háček, který se zachytává za řidítka, kdo si neomotal tato místa páskou, si domů odváží památku v podobě pěkně odřených řidítek. Druhou památkou na vlek je omlácený zadek, protože cesta pod vlekem s množstvím odvodňovacích kanálů, každou jízdu kvalitně promasírovala pozadí jezdců.



Mlžný opar na karlovickým údolím



Na trati se trénovalo už od pátečního poledne a i přes střídání sluníčka a občasných deštíků se povrch stával sušším, v pátek a v sobotu dopoledne se jezdilo výhradně na mokrých pláštích, na sobotní odpoledne již část závodního pole přezouvala na suché. Kdo však sledoval předpověď počasí, věděl že přezouvat na suché je zbytečné, protože se očekávály srážky. A ty také přišly a to velmi důrazně, noc ze soboty na neděli kompletně propršela a i v závodní něděli stále pršelo.





Díky mokru, kluzkým kořenům a nepřiliš zabezpečené trati nebyla přes víkend nouze o zranění, především v sobotu měla Horská služba plné ruce práce. O asi největší crash víkendu se postarala slovenska Radka Sližíková, která při po odjezdu ze spodního přescesťáku (který mimochodem překonala bez mrknutí oka) nedokázala dobrzdit a srazila s jezdcem, který ji udával rychlost na skok. Dopadlo to nepěkným pádem následovaným množstvím nekontrolovaných salt, přestože to vypadalo hrůzostrašně, Radka z pádu vyvázla téměř bez poskvrny.



Povrch trati a především „Safety first“



Přejděme k závodů, v CTM Moravsko Slovenském DH Cupu soutěží již jezdci od věku devíti let v své kategorii Naděje, přestože jsou tak mladí, někteří z nich již jsou velmi pěkně vyježdění a jezdí ve stylu. Nejlépe si s tratí poradil Tomáš Uruba z pořádajícího SK Grafobal, který porazil o 41 setin druhého Adama Březíka (SBT Fryšták), bronz si odváží Tomáš Navrátil (Heartattack).



Naděje, Ženy



V kategorii Žen dokázala výše zmiňovaná Radka Sližíková (Bikemagazin Riders) zrychlit ve finále o více jak dvacet sekund oproti semi a s jistým náskokem devíti sekund porazila druhou Míšu Lípovou (ASP Bikeshop), třetí dojíždí Katarína Pialová (KHC Kaktus bike). Nicmémě před všemi osmi zůčastněnými ženami je nutno smeknout jak se s náročnou tratí popasovaly.

Další kategorií na startu byly Masters, zde pevnou rukou vládne Petr Drábik (Freeride Košice), který vyhrává suveréně jak semi, tak i finále. Druhý flek v obou jízdách patří Mirovi Křížkovi (Kona Team), na bronz ve finále dosahuje brněnský Karel Raab (Dolekop.com Downhill team).



Master, Hardtail



První dvě místa patří v hardtailech teamu Červenka Subform, prvním v cíli jako správný teamleader je Michal Červenka, záda mu jistí Lukáš Družba. Bronz míří na Slovensko v rukách prešovského Pavla Magdy.

Hobby kategorie je specifická, na stupně vítězů se dostal člověk, který již jednou na stupních byl a to v jiné kategorii. Petr Drábik (Freeride Košice) je sice věkem Master, ale pravidla nezakazují účast ve více kategoriích a tak si střihnul i hobíky a ukázal jim, jak se jezdí. Jediný kdo dokázal odolat Drábikovým zkušenostem byl Lukáš Plátek. Bronz míří do teamu Specialized Planet Bikes díky Jiřímu Stavinohovi.



Hobby, Junior



Stanislav Sehnal (SK Grafobal) se v junirském finále zlepšuje a napravuje svoji nevydařenou semifinálovou jízdu a o 19 setin vyhrává před Peterem Krejčim (Life4Ride), třetí místo získává teamový kolega vítěze Petr Matyáš.

V nejsledovanější elitní kategorii ukazuje Vlasta Hynčica (SK Grafobal), že je třeba s ním stále počítat, v obou jízdách jede nejrychleji a díky vysychání trati v finále stlačuje čas pod 1:41. MaxCursor reprezentující Rosťa Štencel se ve finálku zlepšuje a odsouvá stříbrného ze semi Doda Javorníka (Freeride Košice) na bronz.






Kompletní výsledky ke stažení na VOS-TPK.



Třetí kolo Moravsko Slovenského DH Cupu 2010 je za námi, na další kolo se seriál přesouvá na Slovensko do Ružomberoku, do střediska Malino Brdo, kde v termínu 5.6. – 6.6.2010 koná další díl.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel FELBOŠ (robinfelbaba (a) seznam.cz) 10.5.2010 v 12:33

    MX material ta trat

  • anonymní uživatel Galda 10.5.2010 v 19:26

    Už se těším :D

  • anonymní uživatel jarek917 (jarek917 (a) seznam.cz) 11.5.2010 v 21:49

    umf 2

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí