MojeKolo

BikePark Špičák novinky 2011

Autor: Radek Vaniš, vydáno: 1.4.2011

V Kona BikeParku na šumavském Špičáku jsme ani v zimě nespali. Ještě v podzimních měsících začala ještě výstavba nového trailu s názvem FLYING STONES.
Je to trať ve stylu north shore, která vznikla pouze z kamenů a dřeva. Tento nový trail začíná ve spodní polovině kopce pod mostem na přejezdu ke skoku přes potok, kde se vjíždí do lesa a je namotán až na spodní stanici lanovky. Na trailu je pro ridery připravena lávková sekce plná technických pasáží, kde se spojí jízda po dřevě s výjezdy a sjezdy na kameny, které jsou v tomto lesíku rozesety. Nechybí ani různé dropy, skoky, boule, zatáčky, prostě vše na čem se dá vylepšovat štýlo.
Trail bude určen spíše zkušenějším riderům, ale i pro méně zdatné zde bude možnost se vyhnout obtížnějším věcem. Také ostatním tratím bude věnována pravidelná údržba a doznají některých změn.





V letošním roce se na Šumavu vrací Evropský pohár ve sjezdu pod názvem iXS European downhill cup. O víkendu 30.-31.7. se na Špičák sjede evropská i světová špička. V letošním roce se Evropského poháru účastní i týmy ze světového poháru. Závod evropské série je tento rok i kvalifikačním závodem na mistrovství světa pro českou reprezentaci.

Bikepark Špičák v letošním roce také vstoupil do rozrůstající se společnosti špičkových evropských bikeparků, které sjednocuje společná celosezónní jízdenka GraVity Card. Tato celosezónka spojuje celkem 11 bikeparků v Německu , Rakousku, Slovinsku, Čechách a v Itálii. Za cenu 340€ můžete bez omezení jezdit celé léto v těchto resortech – Špičák, Leogang, Wagrain, Saalbach Hinterglemm, Geißkopf, Semmering, Schladming, Winterberg, Bad Wildbad, Livigno a Maribor.

Špičák zůstává i nadále domovským bikeparkem Gaspiho bikové školy Simple ride, která zde funguje celosezóně. Mistr osobně sem přijede ve třech víkendových termínech, osobně potrénovat účastníky bikových kempů.





Do půjčovny tak jako každý rok očekáváme závoz nových zcela přepracovaných kol od Kony. Vybírat bude možné z modelů Operator a tradiční Stinky.

Tuto sezónu nabitou novinkami odstartujeme tradičně ve velkém stylu 11.6. při Openingu. Přes den při ježdění budete muset asi trochu šetřit síly, protože večer vás čeká open air koncert Status Praesents a Pissycat.







Akce v roce 2011

11.6.2011 Bikepark opening
– zahájení bikové sezóny na Špičáku. Večerní open air party s živým koncertem kapel Status Praesents, Pissycat. Tímto dnem zahajuje lanovka na vrchol Špičáku svůj každodenní letní provoz.

11.-12.6.2011 Sim­pleride Bike kemp
– biková škola Richarda Gaspi Gasperottiho, které má základnu právě na Špičáku zde pořádá první ze svých freeridových kepmů.

25.-26.6.2011 Sim­pleride Race kemp
– biková škola Richarda Gaspi Gasperottiho, které má základnu právě na Špičáku zde pořádá druhý ze svých bikových kepmů tentokrát zaměřený na sjezd.

2.-3.7.2011 King of Špičák
– bikový víkend skládající se ze dvou závodů. Sobotního XC závodu na horských kolech a nedělního sjezdu. Výsledky obou závodů se budou sčítat a celkový vítěz se stane králem Špičáku pro rok 2011.

30.-31.7.2011 Evropský pohár ve sjezdu iXS EDC 2011
– závod Evropského poháru ve sjezdu horských kol se podruhé vrací na Špičák. Evropská špička poměří své síly na sjezdové trati Struggle. Závod je také kvalifikačním závodem české reprezentace pro mistrovství světa. Součástí závodu je i kategorie Open, kam se mohou přihlásit hoby jezdci a porovnat své časy s evropskou a českou špičkou. Návštěvníků nabídneme jako doprovodný program zdarma bikovou školu Simpleride, kde se bude soutěžit o ceny.

10.-11.9.2011 Sim­pleride Bike kemp
– biková škola Richarda Gaspi Gasperottiho, které má základnu právě na Špičáku zde pořádá poslední ze svých freeridových kempů.

17.9.2011 Retro biking
– na závěr biké sezóny zavzpomínáme na to jak se jezdilo nejen na horských kolech dříve. V průběhu dne se uskuteční Retro závod a vše pak uzavřeme s večerní Retro Party.

18.9.2011 Zaví­račka
– poslední den provozu bikeparku a lanové dráhy v letní sezónně 2011.




Na akce srdečně zve Sportareál a Bikepark Špičák, více na http://sumava.spicak.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel Mario 1.4.2011 v 13:03

    Parada :)

  • anonymní uživatel mrkevvzime 1.4.2011 v 13:03

    ještě dlouhá doba kua :(

  • anonymní uživatel Hodůr 1.4.2011 v 13:40

    Už se těšim :)

  • anonymní uživatel SNIP 1.4.2011 v 13:40

    11.6. otevíračka??? nějak pozdě néé???

  • anonymní uživatel Yeaah 1.4.2011 v 13:40

    Jo, pekny NS... Radsi bych ale uvital trat s poradnou flow a skokama.

  • anonymní uživatel maloun (petrmaloun (a) volny.cz) 1.4.2011 v 15:31

    to Yeaah: tohle NS bude mít flow i skoky ...:-)

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 1.4.2011 v 17:47

    paráda...jen mne taky trochu zaráží to datum.Dalo by se tedy zajezdit dříve i s tím,že by se zatím nejezdilo na zrovna budovaných lajnách?Pokud nebude na tratích půl metru sněhu,pádž se k Vám těším!!!:-D

  • anonymní uživatel Vali 1.4.2011 v 19:06

    pecka, vypadá to že bych si tam letos zase vzal sebou ht :)

  • anonymní uživatel honza (jan.kasik (a) seznam.cz) 1.4.2011 v 19:33

    Určitě i všichni na Špičáku by uvítali opening minimálně o měsíc dřív, ale bikepark je v tomhle bohužel limitován ze strany ochrany přírody. Snad se i v tomhle do budoucna zadaří.

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 4.4.2011 v 19:33

    tož marne no...budeme muset počkat

  • anonymní uživatel Fotofotřík (jindracermak (a) seznam.cz) 6.4.2011 v 21:21

    Držím palce do nové sezony a už se těšíme!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí