Bikecheck: Gaspiho Dune XR

Autor: Keli, Čert, kategorie: Bikecheck, vydáno: 13.5.2013

ikonaGaspi má nového dvorního dodavatele kol, a my vám jako první můžeme představit kompletní „bajkček“ jeho enduro mašiny.
Po mocně bulvárně propíraném odchodu od nejmenované značky s Skem ve znaku mr. G dlouho licitoval nad výběrem. Podle interních zdrojů nakonec k jeho přestupu ke španělskému Mondrakeru nejvíce dopomohly nejenom ladné křivky španělských žen, které dovedou odvděčit jezdce, jenž jezdí na kole pocházejícím z jejich domoviny, ale zřejmě také finanční smlouva. Tuto smlouvu naše bulvární redakce odhadla kvalifikovaným odhadem z kávové sedliny na minimálně jedensto tísic euro ročně, na nižší částku by totiž pan. Gasperotti, při jeho odhadované spotřebě Zlatopramenu N/A a platbě mocných alimentů, nikdy nemohl přistoupit!





Coby enduro mezek bude v letošní sezóně Gaspimu sloužit nejvyšší model enduro kola Modraker Dune s označením XR, vzhledem ale k dalším stamilionovým kontraktům, je osazení striktně „kástom“ (čti. krutopřísně vytuněný).

Co se týče rámu, Dune nabízí 160 mm zdvihu, položených 66 hlavových stupňů, a mondrakeráckou Forward Geometry.

Coby foxriderovi se Gaspimu o značka s liščím ocasem stará nejenom o okashimované CTD Float-ové pružení vepředu i vzadu, ale i o teleskopické sedlovkování, díky sedlovce Fox D.O.S.S..





Řazení i brzdění je pod vedením japonského Shimano, a to už v takřka historických kouscích šaltru SLX a brzdách XT, oboje ve velmi vyvedeném a ročníku 2010. Dle vyjádření samotného majitele, brzdy mu vyhovují dávkováním i účinkem, a stejně tak mu vyhovují páky. Při čem mu vyhovují se redaktor neměl tu odvahu zeptat.





Zbytek pohonu 1×10 doplňují 32 zubové karbonové kliky Funn s napínákem od Shaman Racing. V podstatě zbytek kola je osazen už pouze komponenty Funn, na jejichž vývoji se coby tovární jezdec Gaspi podílí, stejně jako na vývoji plášťů Rubena.





Kolo podepsaná od Gaspiho je něco, co prostě musíš mít… a o to lehčí je pro tebe ten podpis sehnat, když jsi sám Gaspi!



Diskuze

  • anonymní uživatel HiPP 13.5.2013 v 9:17

    necakal som ,ze bike ohadzany komplet FOX a FUNN a si tam hodi radenie shimano SLX :D a tie brzdy nie su zle ,ale su aj novsie nalejme si cisteho vina :)

  • anonymní uživatel Jx (ne (a) ne.ne) 13.5.2013 v 9:17

    Luxus clanek!

  • anonymní uživatel mazafaka 13.5.2013 v 9:54

    Je to enduro

  • anonymní uživatel hun (xxx) 13.5.2013 v 10:04

    Ta funn komponenty jsou hnnus a celkově ta červené s hnědám rámem vypadá hrozně, ale důležité je jak to fachčí.

  • anonymní uživatel Yeaaaaaaaaaaaah 13.5.2013 v 10:06

    Kde jsou plameny?

  • anonymní uživatel tomaass (tomas (a) sorejs.cz) 13.5.2013 v 10:57

    doufám, že se letos někde potkáme na kole konečně!

  • anonymní uživatel Shopak 13.5.2013 v 11:00

    Na Gaspiho bike jsem čekal větší cirkus.. Alá pink frame atd.
    HiPP: když dobře slouží, nevidím důvod každý rok upgradovat jen pro pocit, že mám nejnovější..

  • anonymní uživatel HiPP 13.5.2013 v 12:41

    Shopak na tie brzdy som moc neapeloval len som povedal ,ze su aj novsie,hlavne mi ide o tom SLX ,nejaky gram by zhodil pri XTR

  • anonymní uživatel Shopak 13.5.2013 v 15:21

    HiPP: asi mu nějaký ten gramec nahoru vlasy netrhá.. Přesněji 91g.

  • anonymní uživatel Míraa 13.5.2013 v 16:59

    Ach jo,... proč shazovat gramy, když přehazku každých 14 dní stejně někde nechá na kameni? :) Pokud SLX dobře slouží, tak není jediný rozumný důvod proč tam dávat něco jiného/tabulkově lepšího.

  • anonymní uživatel Mára 13.5.2013 v 17:08

    Spíš si myslím, že i Gaspy musí platit nájem a co nemá zadarmo od sponzorů, na tom se snaží ušetřit. A proč tam nedát SLX, když udělá stejnou funkci jako XT třeba? Už nefasuje 10 biků na sezonu, aby je měl v plný palbě a grátis... Hoši, už to není ta "legenda", ale jenom jméno, který kdysi něco znamenalo, jako Butch v Pulp Fictionu.

  • anonymní uživatel vitas 13.5.2013 v 18:29

    myslim že Gaspi stále něco ve světě biků znamená když ho mondraker sponzoruje. Spíš jde o to, že tento sport zdaleka není tak profi, aby si jezdci mohli dovolit jej dělat na plný úvazek a o to víc to platí pro jezdce z východní evropy. Gaspimu přeju hlavně ať to jezdí....

  • anonymní uživatel Jožo 14.5.2013 v 8:14

    A kdo to vlastne je?

  • anonymní uživatel anonym :) 15.5.2013 v 21:31

    pekny kolo ma Marosak..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí