Pozvánka: Buky Cup 2013

Autor: Keli, vydáno: 20.9.2013

ikonaChtěli bychom Vás pozvat na již 9. ročník závodu Buky Cup, závodu pořádaného pro fajnový svezení a kamarádskou atmosféru.

Koná se v sobotu 28. záříBikeparku Za Prasečákem, v Pročevilech u Březnice. Bukycup je downhillový závod pořádaný kamarády pro svoje kámoše, mladý zabijáky a všechny ostatní lidi z český bike scény. Je potřeba si na závěr sezony změřit síly, aby bylo jasný, kdo se flákal a kdo za to letos vzal. Chceme také presentovat tenhle super sport veřejnosti.





Celá akce je ideální příležitost abychom to večer společně roztočili, pobavili se a zavzpomínali na uplynulou sezonu. Akce se koná od roku 2004, každý rok se snažíme ji o něco zlepšit, zvětšit a přidat hodnotu celého eventu. Od závodů jen mezi kamarády se akce dostala do širšího povědomí na bike scéně, v posledních letech stojí na startu přes 50 riderů a celková návštěvnost akce je kolem 300 lidí. Komu sjezdová komunita a její atmosféra není cizí, jezdí na BC!





Samotný závod se odehrává v bikeparku Za Prasečákem a charakter souběžných tratí se dá přirovna např. Rakovnickému downtownu. Rozjížďky jsou pro větší diváckou popularitu pojaty systémem DualSlalom. Na startovní rošt se vedle sebe postaví známá jména českého downhillu a amatérští jezdci, protože chceme aby se naše řady neustále rozšiřovaly a skill se předával mladší generaci. Organizátoři se snaží o rozvoj a širší presentaci gravity disciplín cyklistiky.





Novinkou letošního ročníku je nová soutěž pro ridery ale i diváky. Jejím názvem je Edit Contest **a její průběh si představujeme asi takto. „Kdejaký rider vozí GoPro nebo jinou akční kameru, kdekdo točí i jako divák..neni důvod proč by neměli také oni změřit své výkony.“ Na celé akci natočí/nafotí materiál, který poté sestřihá a vytvoří tak soutěžní edit. V rozsahu, formě a kreativitě se meze nekladou. Na výrobu a presentaci klipu na FB stráce akce je stanovená lhůta 60dnů od závodů. Poté z online hlasování návštěvníků akce vzejde vítěz, který bude vyhlášen a odměněn cenami, tak rideři co stanuli na bedně o závodech. Cílem **Edit Contestu je využít natočeného materiálu a zapojit diváky do dění závodu.

Jen co cílem proletí poslední rider, rozjede se volná exhibice v celém bikeparku, foto session a hecování . Po společné session přijde na řadu vyhlášení vítězů. Na bednu se postaví tři nejrychlejší z kategorií Hardtail, Full, Holky a budou oceněni za to, že se s tim nepárali a nejlépe zvládli trať.





Divoký rideři a plno diváků, to je kombinace pro párty, která každej rok překoná naše představy. Holky za barem vás budou zásobovat jídlem, nealkem, pivkem a kořalkou. Rychlou panákovou smršť zajistí Jägermeister pípa. To už vás bude komentátor zvát před stage, kde se na vás chystají tři kapelky. Vystoupí příbramská multispektrální partička Nástroj snahy, potom vás svým HC nášupem rozsekají kluci z The Streetfighters, a je úplně jasný, jak ostrý to pogo bude. Jako poslední vystoupí největší překvapení letošního BC, bikerské komunitě dobře známí Pražáci Status Praesents. Až to rozbalí, teprv pak se ukáže, kdo za to umí doopravdy vzít a kdo se jentak chvástal. Pánové mají tak energický songy, že po jejich vystoupení budete prosit o pomoc. Tou jsou našlapaný sety našeho kamaráda, profláklýho DJ DUFFA!






Pro nasátí tý pravý atmosféry bike soboty je prostě potřeba přijít se svézt, a ne jít s babičkou na houby.

Více info, přihláška a pravidla na Facebooku





Diskuze

  • anonymní uživatel Bruno (kreidlales (a) seznam.cz) 20.9.2013 v 9:30

    To by šlo :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí