Světová 4X ProTour rozšířila pro rok 2014 počet závodů

Autor: Keli, vydáno: 19.4.2014

S novou sezónou přichází i nový ročník 4X ProTour. V roce 2014 se nejvyšší světová fourcrossová liga rozšířila o tři nové závody, celkový počet závodů se tak zastavil na čísle sedm.

Novinkou jsou dvě kategorie závodů – zlatá a stříbrná. Zlatá kategorie jsou závody, tak jak jsme na ně zvyklí – nejlepší jezdci, nejostřejší tratě a souboje a za to maximum bodů. Dryhá kategorie si naopak dala za cíl rozšířit fourcross i mezi jezdce, které běžně na 4X akcích nepotkáváme – pojede se v rámci bike festivalů na jednodušších tratích, je to šance si vyzkoušet atmosféru světového závodu a přitom si i pěkně zazávodit. To vše za polovinu bodů…





Lokality a termíny
Jak již bylo zmíněno, v roce 2014 se pojede celkem sedm závodů, tři lokality jsou zcela nové.

Kolo 1 – Szczawno Zdroj, Poland – 10. květen – Gold event
Kolo 2 – Winterberg, Germany – 31. Květen – Silver event
Kolo 3 – Fort William, Scotland – 7. Červen – Gold event
Kolo 4 – Val Di Sole, Italy – 28. Červen – Gold event
Kolo 5 – Jablonec, Czech Republic – 26. Červenec – Gold event
Kolo 6 – Liebstadt, Switzerland – 3. Srpen – Silver event
Kolo 7 – Pamporovo, Bulgaria – 23. Srpen – Gold event





Kdo jsou favorité?
První dva ročníky 4X ProTour ovládl jeden muž, Tomáš Slavík ukázal, že je mašina na vítězství. Nevyhrál sice všechny závody a v součtu bodů byl nepřekonatelný. Samozřejmě do letošní sezóny vstupuje Datel jako největší favorit. Uvidíme, zda-li se mu podaří získat titul i do třetice.
Mistr světa z roku 2013 Joost Wichman se vrací, zatím nemá sestaven definitivní závodní kalendář, ale zcela jistě jej uvidíme na několika 4X ProTour závodech. Uvidíme jak se mu bude dařit.
Dalším nesporným favoritem je Michal Prokop, jsme zvědaví jak se mu podaří skloubit zcela odlišné závodění v enduru a fourcrosse.
Felix Beckeman, týmový kolega Tomáše Slavíka, loni získal pár skalpů svého slavnějšího parťáka. Kromě toho, že je Felix sakra rychlý, má také velmi pěkný styl.
Scott Beaumont kombinuje organizování samotné série s závoděním. Loni série šlapala jak měla a na dráze se mu také dařilo, celkové čtvrté místo ho zcela určitě řadí mezi favority.
V ženách je situace nejasná, loňská absolutní královna Katy Curd se letos soustředí na sjezd, další výrazná favoritka ve startovním poli chybí. Šanci tak mají všechny.





Přímé přenosy a sestřihy
Zatím to není definitivní, ale vypadá to velmi nadějně, co se týče přímých přenosů přes internet, toto je výborná zpráva, atraktivní sport jako je fourcross si to nepochybně zaslouží. Co je již jisté, tak z každého závodu čekejte sestřih toho nejzajímavějšího.





Pokud chcete vědět ještě více obraťte své oči směrem na: www.4xprotour.com, www.facebook.com/4xprotour, www.twitter.com/4xprotour .

Diskuze

  • anonymní uživatel MP 19.4.2014 v 18:32

    Mrtva disciplina... Bohuzel...

  • anonymní uživatel FAKIN 20.4.2014 v 16:04

    ale prd.. mrtvá mrtvej je tak scootr..a skate

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí