Enduro X Race: seriál zúžen jen na tři závody

Autor: Aleš Hrabý, vydáno: 22.4.2014

Seriál závodů Enduro X Race byl z důvodů dlouhých průtahů ve vyřizování a nezískaní povolení od příslušných úřadů zúžen z původních pěti závodů jen na tři. První kolo se odehraje již 10. května v šumavské Sušici, zde jsou kompletní informace o závodě na jednom místě i foto ochutnávkou trati.

Co je Enduro X Race?
Na základě úspěšného závodu Enduro X Race, který se jel loni v červnu v Sušici se Scott (ČR a SK) rozhodl nabídnout enduro jezdcům malý seriál závodů v atraktivních lokalitách.   Původní záměr pět závodů v seriálu se změnil změnil  na tři závody. Důvodem jsou dlouhé průtahy ve vyřizování a ne­získaná povolení od příslušných úřadů životního prostředí pro jízdu mimo značené cesty v lesích. Jak v Krkonoších, tak v Bratislavě a nakonec i na náhradním místě v Krušných horách.   Do celkového pořadí se budou počítat výsledky ze všech 3 závodů. Hlavní cenou pro vítěze v celkovém pořadí je kolo Scott Genius.  





Enduro X Race jsou závody otevřené pro všechny závodníky. Registrované i neregistrované. Kategorie jsou rozděleny takto:  EXR celkové pořadí,
EXR J  junioři 16–18 let,
EXR M muži,
EXR W všechny ženy   Vzhledem k rozdílným lokalitám bude i obtížnost závodů mírně odlišná, ale základní rámec (cca délka, čas, počet RZ, systém čipů, registrace, zázemí startu a cíle,…) bude totožný. Doprovodný program se bude lišit. V Sušici se můžete těšit na večerní hudební produkci, na Granči více různých závodů a kategorií, v Kopřivné zase na skákání do BigAirBagu.    Zájemci si budou moci objednat tričko závodu za 300Kč/11EUR.  





Tratě budou stavěny zkušenými bikery. Mapka a profil prvního z nich je zde.
Cílem není masová akce. Podstatná je atmosféra a dobré poježdění. Automatickou součástí programu je možnost testovat Scott biky.   Pravidla vycházejí z loňského závodu http://www.enduroxrace.cz/pravidla/   10.5. 2014 Sušice (prezentace a start na náměstí)
23.8. 2014 Granč Petrovce (součást Královského MTB Maraton – paralelní Enduro kategorie)
6.9. 2014 Kopřivná (Malá Morávka, pod Pradědem – současně bude probíhat velký test kol Scott pro veřejnost)  

 



Závod první: Enduro X Race Sušice
Trať závodu v Sušici je zcela předělaná oproti loňsku, bude více technická a méně na fyzičku. ( převažuje  enduro pojetí nad XC) Naopak příliš rychlé sjezdové úseky jsou zpomalené a i nejprudší část závodu pod rozhlednou Sedlo doznala změn tak, aby se stala více bezpečnou.   Registrace na první závod zde.   Časový rozvrh sušického závodu:  pátek 9.5. 2014   12:00 – 18:00 prezentace závodníků
12:00 – 18:00 doprovodný program
12:00 – 18:00 prohlídka tratě a volný trénink   sobota 10.5.
9:00–11:00 prezentace závodníků
9:00–11:00 prohlídka tratě a volný trénink
12:00 start  závodu
9:00–18:00 doprovodný program
17:30 předpokládaný cíl závodu
18:00 závěrečný ceremoniál
19:00–01:00 After party na Santosu   Podrobné informace najdete na webu závodu www.enduroxrace.cz.  





O další podrobnostech k zá­vodu na Slovensku a k poslednímu závodu v Jeseníkách vás budeme informovat postupně tak jak se budou blížit jejich termíny konání.



Foto: Lukáš Neasi

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí