Report: česká dominance na 4X Pro Tour v Sczawno Zdroj

Autor: Milan Suchomel, kategorie: Report, vydáno: 12.5.2014

Čeští jezdci dominovali v prvním kole světové série 4X Pro Tour, Tomáš Slavík vyhrál kvalifikaci, Michal Prokop dojel na třetím místě. Ve finále tato dvojice svoje umístění udržela resp. vylepšila, Datel první, Prokop druhý. Více v reportu od vedoucího reprezentace Milana Suchomela.



Dne 10.5.2014 proběhl v polské Sczawno Zdroji první závod světové série závodů 4X Pro Tour. Vzhledem k blízkosti našich hranic se závodu zůčastnila poměrně početná skupina českých závodníků. Trať ve Sczawno Zdroji se vyznačuje v první části širokými klopenými zatáčkami a ve druhé dlouhými skoky. Zvláště poslední dva patří mezi opravdu veliké.





Po kvalifikaci, ve které dominoval Tomáš Slavík, dále výborně zajeli na třetím místě Michal Prokop, 9. Jakub Říha a 10. Milan Myšík, prošli postupně sítem rozjížděk do velkého finále Tomáš Slavík a Michal Prokop (který je stále provázen bolestmi zad). Do malého finále postoupil Milan Myšík, který se bohužel nechal podjet v semifinále z postupové pozice a uniklo mu tak opět o fous velké finále. Smůlu měl ve čtvrtfinále i Jakub Říha, který z druhého místa téměř skočil soupeři po jednom ze skoků na záda, což ho zpomalilo a ztracená rychlost mu chyběla na sérii dalších skoků, tohoto okamžiku využil další český jezdec Jaroslav Faistaver. Z ostatních českých zástupců se do semifinále nikdo další neprobojoval.  Stop pro letošní sezonu si vybral v tréninku Jakub Hnidák, který na posledním skoku takzvaně nedoletěl, což mělo za následek hrozivý pád a ránu. Výsledek je přetržená achilovka a zhmožděný kotník.





Mezi ženami jsme měli pouze jednu zástupkyni v osobě Michaely Berákové, která se z 8 děvčat dostala do velkého finále, kde se bohužel na cílové rovince nechala přespurtovat a skončila na nepopulárním 4 místě.





Mezi muži jasně ve finále kralovali oba Češi, 1. místo získal Tomáš Slavík před Michalem Prokopem, následování Hannesem Slavíkem a Lacey Lewis. V malém finále vyhrál Felix Beckman před Milanem Myšíkem, Aiko Gohlerem a Scottem Beaumontem.





Závodu se nezúčastnil aktuální vice mistr světa Michal Měchura, který doléčuje zranění zápěstí nicméně do závodu MS, které se bude konat v termínu 13. – 14. 6. 2014 v rakouském Leogangu by měl být v pořádku.

Výsledky zde.



 

Foto: Dariusz Gdesz / pilawagorna.nas­zemiasto.pl, Charles Robertson

Diskuze

  • anonymní uživatel Lol 12.5.2014 v 11:21

    Strašné video

  • anonymní uživatel Slid 12.5.2014 v 11:52

    Dobre Datel!

  • anonymní uživatel užaj 16.5.2014 v 20:45

    následování Hannesem Slavíkem?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí