Mistr světa Tomáš Slavík zve na nejtěžší fourcrossový závod planety

Autor: Adam Maršál, vydáno: 24.7.2014

Šílení diváci s nejlepšími světovými ridery na nejtěžší trati planety. To je událost, na které by podle úřadujícího mistra světa ve fourcrossu na horských kolech a pořadatele JBC 4× Revelations Tomáše Slavíka neměl nikdo chybět. Pojede se už tento víkend 25. a 26. července v Jablonci nad Nisou.

Je to již podruhé v historii, kdy se koná mountinbikeový foucrossový závod světového poháru v České republice. I když jsme v této disciplíně silná velmoc, jde o výjimečnou událost, na kterou se loni přišlo podívat šest tisíc diváků.

Protože je to závod světové série, dostaví se celá světová špička. Na startu budou i legendy jako Němec Guido Tschugg, loňský mistr světa Jost Wichmann, který sice ukončil závodní kariéru, ale do Jablonce dorazí. Podle posledních zpráv by měl závodit i Michal Maroši, který má vleklé problémy se zády. „Všichni bychom ho tam rádi viděli,” říká Tomáš.





„Skoro všichni se na český závod těší jako na vrchol sezony. Takhle hlasité publikum nikde není. Je to obrovská show, kterou si užívají úplně všichni. Loni mě jezdci zastavovali a ptali se, jak je možný, že je to u nás takhle rozjetý a že mají skvělá pocit jezdit před takovým publikem,” popisuje Tomáš Slavík pořadatel a závodník v jedné osobě.

Jablonecká trať je považována za jednu z nejtěžších v celém světovém seriálu. Pro její nekompromisní hodnocení mluví několik základních faktů. Za prvé je na fakt prudkém kopci. To je největší problém. Povrch je hodně kluzký. Skoky jsou extrémně dlouhé. A je na ní i padesát metrů dlouhá pasáž mezi stromy, kolem nichž závodníci letí rychlostí kolem 50 km/h. V dolní části pak na jezdce čeká velký wall ride, kde Michal Maroši loni předvedl fourcrossový manévr století, který na Youtube shlédlo osm milionu lidí.





Na JBC se myslí i na lidi, kteří nechtějí koukat pouze na kola. Vrcholem sobotního doprovodného programu bude exhibice letecké akrobatické skupiny Red Bull Flying Bulls. Na oba páteční i sobotní večer je nachystaná party s koncerty a DJs, na programu jsou hudební vystoupení jako Pipes and Pints, Prague Conspiracy, Masters of Dirt, Jägermeister Vibes, DJ Mosaken a DJ Ill Skils.

Už před Jabloncem budou naváděcí cedule, které diváky dovedou na označená záchytná parkoviště. Kdo se rozhodne zůstat přes noc, může si najít ubytování na stránkách JBC4×revelati­ons.com ve složce Hotely, kde je nabídka partnerských hotelů za příznivé ceny. Na závody je vstup zdarma.

Program
JBC 4X Revelations
čtvrtek 24.7.: tréninky, beseda v amfiteátru v centru Jablonce nad Nisou a oficiální zahájení JBC 4X Revelations
pátek 25.7.: tréninky a kvalifikace, warm Up party (RedBull iBattle, Djs)
sobota 26.7.: tréninky, zahajovací ceremoniál a závod, official MOD afterparty (DJ Mosaken, Jägermeister Vibes, Live bands, DJ WILL4THMS a mnozí další)

Více informací na www.JBC4xrevelations.com





Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí