Report: třidéháčko v Rock(it)nici vyhrál Petr Třešňák

Autor: Henďa, kategorie: Report, vydáno: 20.8.2014

V sobotu 16. srpna se konal již třetí závod Meatfly 3DH Cupu v sezóně 2014, který se odehrál v rokytnickém Týda Bike parku. Rokytnický areál vždy slibuje parádně připravenou a udržovanou trať, na které si může zajezdit opravdu každý. Měření času však teprve ukáže, kdo se s tratí dokáže poprat nejlépe a sjet ji v nejkratším čase.





V sobotu ráno jsme se probudili za nepříliš pěkného zvuku bubnování dešťových kapek o parapet. Vždy nepřesné předpovědi počasí se zrovna v tento den vyplnily do puntíku. Teploměr ukazoval hodně pod deset a nebe bylo zatažené kam oko dohlédlo. Prezentace do závodu začínala v 9:00 dle harmonogramu, ale na lanovku, která se na kopec sunula jen opravdu pozvolným tempem, se do první jízdy nikomu nechtělo. Po trati se trousilo pár odvážných masochistů, kteří tak dokázali ostatním, že i v těchto podmínkách to jde.
Během dne se vždy v pravidelných cyklech střídal silný déšť, déšť, drobný déšť, světlé okamžiky bez deště a i díry v mracích s modrým nebem.





Klasická rokytnická trať byla obohacena ve střední části o nový úsek, který zajel více do lesa a dle slov závodníků nebyl vůbec lehký. Díky Týdovi a jeho celodenní svědomité práci byla i přes mokré podmínky trať sjízdná a regulérní pro všechny závodníky. Při finálové jízdě, kdy se počasí začalo zlepšovat a vítr vysoušel vrchní sjezdovkové pasáže, čekalo na závodníky tuhnoucí bláto, které opravdu prověřilo jejich fyzickou připravenost.





Závodu se zúčastnilo 89 startujících. Toto číslo není velké a patří u 3DH Cupu k těm rekordně nízkým, ale vzhledem k předpovědi počasí a jeho skutečné podobě se není čemu divit. Tímto patří velké díky a pochvala všem, kteří se závodu zúčastnili a s tratí se statečně poprali.





Startovní listina obsahovala dokonce dvě odvážné ženy, ale cíle se po velkých obtíží v první jízdě dočkala jediná a to Magdaléna Finková v čase 6:24.39.

Masters neboli veterány vyhrál Martin Pajma s časem 3:07.67, který díky své první jízdě dokázal porazit marodícího Milana Čižinského (3:10.28). Třetí místo obsadil Jirka Knap, který si vyjel čas 3:16.55.
Juniorská kategorie byla ochuzena o pár závoďáků z předních pozic průběžného pořadí, a tak se o stupně poprali tito tři. První místo bral Jirka Švec v čase 3:00.33, za ním se ztrátou čtyř vteřin a časem 3:04.59 dojel Šimon Mánek, no a pro bronz si za 3:10.58 dojel Dan Liška.





V elitní kategorii to bylo podobné jako u juniorů a takřka kompletní top desítka se nezúčastnila. Bednu a body tak brala jiná avšak neméně zvučná jména. Tím nejrychlejším se stal Petr Třešňák, který svůj čas stlačil na neskutečných 2:50.64. Možná jako jeden z mála si podmínky na trati pochvaloval a dokonce si závod moc užíval, prý to byla zajímavá změna proti Rokytnici za sucha na prachu. V pěkném souboji si pro druhé místo dojel Tomáš Slavík, který zaostal o pouhé dvě vteřiny s časem 2:52.66. Třetí příčka se stala kořistí dalšího „forkrosáka“ Kuby Říhy, kterému na druhý flek chybělo opravdu málo, ale přesto čas 2:53.25 na více nestačil.





Tak takto to zhruba vypadalo letos v Rokytnici na 3DH Cupu. Výsledky jako obvykle můžete najít na Danutiming, kde naleznete i průběžné pořadí v poháru.





Foto, text: Henďa – rozsáhlou galerii naleznete na FB stránce 3DH Cupu

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jordy 20.8.2014 v 8:13

    Pěkně Šimon Mánek!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí