MojeKolo

Světový pohár ve sjezdu ukončil sezónu v Meribelu

Autor: Keli, vydáno: 25.8.2014

Ve francouzském lyžařském středisku Meribel se v sobotu jel letošní poslední závod Světového pohár ve sjezdu. Na technické, hodně prudké trati ukázal Sam Hill, že nepatří do starého železa a opět stál na stupni nejvyšším.





Ve francouzském lyžařském středisku Meribel se v sobotu jel letošní poslední závod Světového pohár ve sjezdu. Bohužel celý závodní víkend poznamenala tragická událost z kvalifikace XC eliminatoru, když nizozemská bikerka Annefleur Kalvenhaar bohužel podlehla následkům pádu.





Ani smrt závodníka však kolotoč závodění nemůže zastavit a tak se pokračovalo dál, páteční kvalifikace vyšla dobře i pro české závodníky, Jana Bártová sedmá, Standa Sehnal 43. v Elitě, Martin Lébl se kvalifikoval jako 17. do finále juniorů.





Trať závodu v Meribelu byla v letošním ročníku poháru nově zařazenou a podle ohlasů závodníků, je to to, co všichni chtěli – prudká, technická, s množstvím kamenů a kořenů, široce vymlíkovaná s velkým množstvím stop a také s minimem šlapání. S délkou lehce nad dva kilometry ideální trať.





V ženách sedla trať nejlépe Rachel Atherton (GT Factory Racing), která vyhrál jak kvaldu, tak finále. I přes plný bodový zisk však v celkovém pořadí nedokázala obhájit svoje loňské prvenství a skončila druhá za Manon Carpenter (Madison Saracen). Naše Jana Bártová zajelo výborně a dokázala svoje kvalifikační umístění zlepšit o jednu pozici, takže opět TOP10 a skvělé sedmé místo.





V juniorech se opět nedařilo Martinu Léblovi, po pádu v kvaldě si pád zopakoval i ve finálku – svěťák je pro něj nějaký zakletý, na závodech za mořem se potýkal s technickými problémy a zde zase padal, nakonec 26. místo. Je to škoda, protože Martin jede letos poslední rok za juniory a byla šance blýsknout se výsledkem a získat třeba angažmá ve velkém záhraničním týmu.





V samotném závodě zažil velký návrat na výsluní Sam Hill (Chainreaction Cycles), když ukázal, že nepatří do starého železa a opět stál na stupni nejvyšším. Druhé místo získal vítěz kvalifikace Matthew Simmonds (Madison Saracen) a na třetím místě dojel Josh Bryceland (Santa Cruz Syndicate). Toto třetí místo Ratboyvi stačilo na celkové prvenství, jeho největší soupeř Troy Brosnan (Specialized Racing) na Francii vzpomínat v dobrém nebude, protože mu závod absolutně nevyšel – a nakonec neuhájil ani průběžné druhé místo v celkovém pořadí. Přeskočil jej týmový kolega Aaron Gwin. Kompletní výsledky zde.

Závodní sezóna samozřejmě nekončí, ještě neznáme Mistry světa, na odhalení této tajenky budeme muset počkat na začátek září do norského Hafjellu.




Foto: Shimano

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel syfl 25.8.2014 v 11:15

    z těch všudypřítomnejch srdíček si připadám jak někde na fotbale :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí