Report: Pumptrack race Odolena Voda 2014

Autor: Mára Petelík, kategorie: Report, vydáno: 10.9.2014

Uplynulou sobotu a to 6.9.2014 se u nás ve městečku Odolena Voda nedaleko Prahy jel první ročník závodu v pumptracku o pohár místostarosty. Tato akce se konala společně s otevíračkou bikeparku. Bylo to vůbec poprvé kdy na dráhu přijelo pohromadě více lidí na hromadné ježdění. Zároveň to pro mě byl můj úplně první závod v roli pořadatele takže to celé bylo obrovský krok do neznáma. V první řadě jsme chtěli otevřít bikepark jen interně v naší vesnici. Postupem času se mi zdála škoda nenapsat více lidem aby se dorazili podívat a zajezdili s námi a tak jsem začal trošku rozšiřovat tuto informaci i mezi mé kamarády ze sjezdu a okolí kteří jezdí.





Už v předpřípravách jsem věděl že vše sám nezvládnu, například s počítačem nejsem úplně zdatný, grafické zpracování čehokoliv už vůbec nezvládám. Natáčení a střih videí také nepatří k mým přednostem, aparaturu a hudbu nemám, komentátora dělat neumím, pokud chci závodit tak ani nezvládám starat se o časomíru a tak mi bylo jasné že budu muset utvořit jakýsi tým lidí, kteří by mi v tomto pomohli.





Hlavním vedoucím celého závodu byl bez pochyby pan místostarosta Bc.Karel Philipp který se zasloužil o výstavbu celého bikeparku a pomáhal nám se stavbou jak jen to šlo, zároveň dokázal na závod sehnat skvělou časomíru, abychom nemuseli používat obyčejné stopky, zařídil veškeré zázemí potřebné pro závody a za to mu hrozně děkujeme protože bez něj by se nikdy žádný bikepark nepostavil a už vůbec by se tu nejely závody, díky!!





I přes tuto obrovskou podporu mi stejně zbývalo dozařídit spoustu věcí, poprosil jsem pár místních kamarádů o pomoc a začali jsme vše dávat pomalinku dokupy. Překvapilo mě jak pořádání takovéhle akce a nadšení dokázalo semknout takovou spoustu lidí dohromady. Kdo v dnešní době obětuje čas pro něco co vlastně vůbec třeba ani nezná a stejně ho to baví? Lidi co nikdy na kole nejezdili a stejně chodili při přípravách pomáhat s lopatou uplácávat klopénky a bavilo je to? Kromě uplácávání klopenek bylo potřeba taky sestříhat videopozvánku, udělat plakáty, graficky zpracovat čísla, tohle vše semklo velkou spoustu lidí dohromady a utvořilo podle mě perfektní kolektiv.





Od toho se samozřejmě odvíjela i atmosféra na závodech, vyvrcholení toho, na čem jsme makali nějakej čas. Všichni se na to neskutečně těšili a tak jsem se téměř nesetkal s jakýmkoliv negativním ohlasem. Lidi se smáli fandili a já sem konečně měl pocit že se to podařilo. To o co šlo nejvíc, aby si to všichni užili. Ať už v roli pořadatelů, diváků, jezdců a já nevím koho všeho. Byla to od nás jakási prezentace toho co mi děláme, jezdíme na kole!





Už dneska vím, co do příště bude potřeba vylepšit ještě víc. Už víme všichni jak to ještě posunout o level výš. Co všechno si ošetřit když se například nepřejícímu správci nebude líbit že se dokážeme i přes jejich nenávist v noci bavit! Co si připravit abychom dostali na závody ještě větší spoustu lidí kteří si to s náma užijí. Jak prezentovat případné sponzory na akci kteří se nám za to luxusně odmění. Co neponechat náhodě!





Celkový průběh závodů uvidíte na videu, snad jen jeden zatím nejasný úraz byl. Jinak vše podle plánů a bez problémů. Večer po závodě nám na rozjezd afterparty hrála živá kapela přímo uprostřed osvíceného pumptracku a ten pocit byl neskutečný. Jako z videí za louží ale přímo u nás doma,lidi jezdili, pařili, zpívali a já nevím co všechno přímo uprostřed dráhy kterou jsme budovali, neskutečný!

Ještě bych v posledních řádkách chtěl hrozně poděkovat sponzorům akce, kteří připravili myslím si moc pěkné dary pro vítěze, mezi ně patří: Bikestrike.com, Coolsocks.cz, Seraf Energy drink, Adrenaline Madness, a určitě také Město Odolena Voda.





Dále to byly kapely Fixage a Trikolor, které hrály celý večer jak nejlépe mohly a celý realizační tým, jmenovitě: Bc. Karel Philipp, Michal Mazurek, Pavel Navrátil, Ivan Klaus, Matěj Ševčík, David Kelovský, Veronika Oplová, Kateřina Hojná, Štefan Petráš, Daniel Pondělíček, Tomáš Růžička, Pavel Křeček, Klára Růžičková, Radek Petelík, Aleš Kocner, Miroslav Zigo a spousta dalších! Díky!!!

Díky za prostor a doufám že se s vámi všemi příští rok z jara uvidíme u nás na zahájení pumptrackové sezony, které už ted pomalu chystáme!





Text: Mára Petelík
Foto: www.fotozigo.cz , galerie zde
Foto: Aleš Kocner, galerie zde

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí