Test: nepromokavé kalhoty Platzangst DFL Pants

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 20.10.2014

Pokud se řídíte heslem, že není špatné počasí, ale jen špatně zvolené oblečení, může být následující test tipem pro další výbavu do vaší garderóby. S blížícím se podzimem a zimou je ideální doba na pořízení nepropro oblečení, nepromokavého neprofouknutelného – vyzkoušel jsem nepromokavé kalhoty německého výrobce Platzangst, model DFL Pants, které nepropustí opravdu ani kapku vody.




Platzangst DFL Pants



Když balíček s kalhotami dorazil překvapila mě velikost, kalhoty zabalené do pytlíku, do kterého se normálně balí trička. A ta váha, téměř nic to neváží. Šup s tím na váha a ta ukázala 218 gramů. Na dlouhé kalhoty neuvěřitelně nízká váha. V batohu tak zaberou minimum místa.




Jako v Kanadě, mlha a déšť – ideální podmínky kdy nasadit Platzangst DFL Pants



Materiál DFL Pants je 100% nylonová tkanina s voděodolnou membránou, která je i prodyšná. V řeči čísel 10K/10K – nepustí 10 metrů vodního sloupce dovnitř a ven vypustí až 10 kg vodních par (za 24 hodin). Na omak je látka velmi příjemná, co s ní udělá případný pád nevím, naštěstí jsem neměl tu čest vyzkoušet. A samozřejmě nechybí podlepené švy a z vnější strany i voduodpudivý nástřik.




Vnitřní vzor na látce


Podlepené švy jsou nutnost, pokud chcete mít opravdovou nepromokavost



Střih kalhot je pohodlný, v pase na gumu a stahovací tkanici – skoro jako tepláky. U kotníku a pod kolenem nechybí stahovací pásky, které když stáhnete (tak aby se kalhoty nepletly při šlapání do klik) tak udělají z tepláků solidní jezdecké rajtky. V místě kontaktu kalhot se sedlem je materiál zdvojený, na základní látce je našita hrubší látka, tak aby v místě největšího namáhání kalhoty nedostávaly tolik na p**el, za uši.




Detail stahování v pase, lze stáhnout jednou rukou a i v rukavici



Co se týče velikosti, tak já se svojí výškou 185cm a váhou cca 88 kg jsem na první pokud šáhl po velikosti L, chyba. Vešel jsem se, ale pokud bych měl používat kalhoty, tak jak jsou navrženy – jako nejsvrchnější vrstva, tak byly malé. Velikost XL již sedla jako ulitá.

Za jízdy kalhoty nikde nezavazí, v oblasti kolen je dost místa i pro použití s chrániči. Voděodolnost je výborná, nepodařilo se mi ani jednou docílit promoknutí, to samé platí i pro prodyšnost. Dost se potím a nikdy při vysvlékání jsem nepozoroval vlhkou vnitřní část – asi ty čísla fakt odpovídají.




Materiál sedací části je jiný než u zbytku


Materiál sedací části vypadá jako lehká Cordura



Při stažení kotníkového a podkolenního suchého zipu voda od kalhotech stéká do bot, v tomto okamžiku tě zamrzí, že nemáš nepromokavé i boty. A co zamrzí ještě víc, tak nemožnost montáže blatníku na vidlici Manitou Mattoc, ale to jsme ale úplně někde jinde.

Vzhledem k materiálu, kalhoty asi není třeba prát, po blátivé vyjížďce stačí ostříkat hadicí a je vymalováno. Jak z teleshoppingu.




Vyzkoušeno i na ebike Lapierre Overvolt



Snad jedinou nevýhodou, kterou jsem u Platzangst DFL Pants objevil je cena, 2190 Kč není málo, ale kvalitní provedení a naprosto dokonalá funkce ji vyváží. Osobně musím říct, že jsou to dobře investované dva litry.
Je třeba dodat, že mimo dlouhé varianty, Platzangst nabízí i krátkou variantu a také bundu, obojí se stejnými parametry.

Kalhoty do testu dodal český dovozce Platzangst firma Omexym, na jejichž webu si lze zboží Platzangst zakoupit.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel goofy 20.10.2014 v 19:49

    10000 prodysnost mi prijde u kalhot dosti bidna... Rozhodne to nemuzou rozumne udychat. U bundy to musi byt totalni tragedie. :-)

  • anonymní uživatel hoffman 20.10.2014 v 22:04

    nejaký dôvod prečo by na mattoc nešiel blatník?

  • anonymní uživatel Maara z Klaanova 20.10.2014 v 23:07

    Není třeba nepromokavých bot, stačej neoprenové ponožky.) nohy v teple a mužeš jezdit pořád

  • anonymní uživatel michal (blue (a) seznam.cz) 21.10.2014 v 17:05

    Maara: jaký používáš? Sealskinz? fungujou dobře?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí