Rozhovor: DUAL PRISONS #3 - Novotňák

Autor: Martin Hůle, kategorie: Rozhovor, vydáno: 4.12.2014

Novotňák aka Štěpán Novotný je dalším vyzpovídaným v seriálu rozhovorů DUAL PRISONS. Opět jej ke zdi postavil Martin Hůle.





MH: Co jsi zač?
Čaute všici, já jsem „Novotňák“ aka Štěpán Novotný, 25ti letej rider/driver z northwestu :D. Od malička řídim kolo, takže jsem starej kolomioňák. Nosím tílko a kulicha v létě a kraťasy a kšiltku v zimě. Jo, a beru prášky na hlavu, aby se mi nezdálo o hořících dětech. Miluju motorový pily!

MH: Co tě vedlo k tomu, že jsi začal závodit a co kromě kola děláš? 
Čert ví čééčé, já od malička povídal, že chci bejt potetovanej a nosit velkou helmu a chrániče na kolo a tak se stalo, asi jsem šel za svým cílem :o). Prvopočátek byl v cyklokrosu, silnici a dráze,to se posouvalo k MTB do kopce a vyvrcholilo to MTB z kopce. Krom kola jezdim ještě na kole akdyž je úplně nejhůř jdu na kolo :D. Ne,kecám,chodím cvičit, ale jen s vlastní váhou, prostě metalový dynamic training a spešl upravený cviky pro DH a MX. V zimě to jsou běžky, už jsme to naplánovali se Zeleňákem! Další oblíbenou věcí je házení aut přes svodidla, to mě hodně baví :D. Taky hodně šéfujem kvalitní a zdraví jídlo s frajerkou, hodně na tom ujíždíme, protože najednou ráno chceš vstávat a chceš cvičit a jsi celej den fresh. Doporučuju všem sportovcům i nesportovcům!





MH: Co myslíš pod pojmem kvalitní a zdravé jídlo? Doporučíš nějaké spešl jídlo pro bikery? 
Zelenina, ovoce. Žádný smažený a tučný hnusy, ale fresh food úplně nejlépe bez masa a pít čistou vodu. Né čistou Colu ani čistej rum. :D A každý, kdo se chce cítit lépe a chce od těla dlouhodobou funkci by tomu měl pomoct tím, že tělo kvalitně nakrmí.

MH: Nejlepší dualka tenhle rok? 
Jednoznačně mě bere Litáček, tam mám takový vzpomínky, kdy byl fourcross ještě nejvíc na světě. V každém případě musím pochválit všechny tratě, protože kluci na tom nechali ruce a všichni dělali, co jen mohli, takže za mě velký díky a fingr hore ke všem drahám.

MH: Co oceňuješ na Dual Cup 2014 a co se ti za celou serii líbilo nejvíc?
Tak v první řadě, že vůbec existuje, protože fourcrossáci se maji pořád kde vyřádit aspoň částečně. Oceňuju nejvíc to, že pořadatelé dokázali dostat tak hojný počet lidí na první ročník, jestli to tak pujde dál mám pocit, že za 3 roky to bude mistrák galaxie.

MH: Máš nějaký tip co by si rád zlepšil na příští rok v dualu?
Hele, určitě bych budoval tratě, na kterých bude potřeba trenovat. Dualky typu Crankworx, velký zatáčky, postupáky, dvojáky, rolety, ale prostě velký, aby to mělo flow a lidi čučeli jak vejce a říkali si, že jsme magoři, to je totiž potřeba!! :D Další věcí automatickej gate, kterej je z kopce a dá se na něm stát :D Ještě k těm tratím, abych to dotáhl. Když budou velký pekný tratě, kde si zaskáčeš a bude tam co trénovat, tak tam podle mě budou chodit trenovat jak borci, tak i mládežníci, který to poznávaj a už budou trénovat na pořádnym hellu a zároveň  budou částečně vtažený do toho sportu, protože to budou chtít zkusit I v závodě, když natrénujou dráhu a budou si věřit.





MH: Plánuješ něco nového na příští sezónu? 
Tak něco určitě plánuju. Minimálně kola jsou už naladěný díky klukům z DEVILWORK.EU, takže budu sedlat kur_evsky pekelný oceláky. Věc, která na to navazuje je ta, že budu jezdit i DH na fullu s 27,5 kolama, což je u mě novinka. Hlavně nějaký šudlání po světě s 4X bikem i DH bikem. Taky stavim se Zeleňákem u nás v Chomutově City pumptrack, kterej bude přehnanej doufám:D a hlavně se plánuju bavit a poznávat vše nepoznané. :o).

MH: Ví se o tobě, že máš „nakérovanej“ rukáv, co všechno tam máš? A maj tvé „kérky“ nějaký hlubší význam nebo si necháváš dělat jen to, co se ti líbí?
Jojo, něco tam mám a nejen na rukávu :P. V každém případě vše vysvětlovat je na hooodně dlouho, ale třeba J00ker na rameni se šachovnicovou záplatou na čepici je znázorněním jistého hazardu ve spojení se závoděním. To je jeden z hlavních motivů. A nechávám si kérovat radši věci, co pro mě mají hluboký význam a přes zimu bude i druhej rukáv, ať jsem hustej! :D





MH: Jak vypadá tvůj nejvypjatější a naopak nejchillovější den? 
Tak toto musím shrnout nějak do zkratky…
Vypjatý: Fitko + Business podle toho jak Poláci pruděj (cestování po celé ČR) + Business doma maily atd + bike se Zelenákem + fitko = Zzzzz.
Chillday: Fitko + Bike se Zeleňákem + Fitko = Zzzz

MH: Co soupeři? Co bys na příští rok změnil? Chceš někomu něco vzkázat? 
Soupeři jsou kámoši, takže jim přeju úspěch! Určitě chci vzkázat díky svejm sponzíkům, bez kterých by se mi tento sport dělal hodně těžko a to jmenovitě HOLLYWOOD CAFÉ, OAKLEY-STREETSTORE.CZ, DEVILWORK, 100%PURECOCO, ALLPROTECT, SWEEP a v neposlední řadě mojej frajerke za brutální tréninky a podporu!! A taky své peněžence. :D

Vzkaz na závěr:
Jezte zdravě a žijte zdravě, protože chcete od těla nějaký výkon a tak mu to oplácejte. Žádné stupidní párty, chlast a fet, ale makejte na sobě fyzicky i duševně, ať mají mladí správné vzory!! Díku dík MÍR.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel růžovák 6.12.2014 v 18:42

    ten asi na 101 párty nebude:D

  • anonymní uživatel Mateo (dualcup (a) email.cz) 8.12.2014 v 16:35

    bude, ale vezme si "koko a nějaký zelí"

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí