Crankworx pod křídly Giantu

Autor: Keli, vydáno: 28.2.2015

Od roku 2015 bude Giant sponzorem všech tří akcí v Crankworx World Tour: původního Crankworx Whistler v Britské Kolumbii, Crankworx Les Deux Alpes ve Francii i novinky v letošním roce, Crankworx Rotorua na Novém Zélandu. Nová sponzorská smlouva potrvá do roku 2017.

„Crankworx představuje oslavu horských kol, od profíků posouvající své limity až po nováčky a děti, kteří teprve objevují radost z jízdy,“ říká An Le (Giant Global Marketing Director). „Jsme hrdí na to, že jsme posunuli naše partnerství s Crankworx dál. Můžeme tak předvést krásu sportu na třech kontinentech a inspirovat další generaci bajkerů.“




Jezdec týmu Giant Factory Off-Road Team Josh Carlson je Australan, který žije v Britské Kolumbii v blízkosti Whistler Mountain Bike Park, v letošním roce bude bojovat o co nejlepší výsledek na své rodné jižní polokouli na úvodní akci Crankworx Rotorua v závodě Enduro World Series.



2015 Crankworx World Tour odstartuje příští měsíc (25. – 29. března) akcí Crankworx Rotorua na Novém Zélandu. V rámci akce se koná i úvodní kolo Enduro World Series v roce 2015. Jelikož je Giant sponzorem i tamního endura je jasné, že priorita jezdců z Giant Factory Off-Road Team bude právě tato disciplína.




Francouzský jezdec Guillaume Cauvin je nováčkem na Giant Factory Off-Road Team, ale ne na Crankworxu. Loni jako 20-letý skončil na druhém místě v Air DH na Crankworx Les Deux Alpes.



Druhé kolo Crankworx World Tour se odehraje během letošního léta ve francouzských Alpách. Druhý červencový týden (9. – 12. 7.) bude nést jméno Giant i Crankworx Les Deux Alpes.

A v srpnu se Giant vrací jako sponzor na místo, kde to vše začalo, do Whistleru. Pro mnohé jezdce je Crankworx Whistler vrcholná akce a také je to vysněná destinace pro mnoho jezdců z celého světa. Každoročně se tam na Crankworx vydá přes 300 tisíc diváků, kde během týdne a půl můžou vidět snad všechny existující MTB disciplíny.




Na slalom na Crankworxu ve Whistleru vždy chodily davy lidí. Ani letos tomu nebude jinak.



Giant je partnerem Crankworx Whistler už několik posledních let a letos se vrací zároveň jako sponzor akce a titulní sponzor slalomu.
Největší hvězda týmu Giant Factory Off-Road Team Marcelo Gutierrez bude od 7. do 16. srpna závodit v několika disciplínách. Hlavním cílem je urvat potřetí zlato na Garbanzo Downhill a pokusit se obhájit titul King of Crankworx z loňska.

Pro více informací o 2015 Crankworx World Tour, jděte na www.crankworx.com.




Crankworx Gutierrez: Pětinásobný kolumbijský národní šampion Marcelo Gutierrez si získal jméno mezi velikány Crankworxu, vyhrál dva tituly na vyčerpávajícím Garbanzo DH závodu a loni si odnesl titul King of Crankworx.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí