Lokalita: nová bike hala v Šuranoch

Autor: Marek Konkoly, vydáno: 28.5.2015

V Šuranoch už od roku 2011 fungovala bike hala v staršej hale bývalého cukrovaru, kde miestni postupne dopĺňali prekážky. V septembri minulého roka sa ale z haly museli vysťahovať. Na šťastie im hneď ponúkli náhradnú halu v tom istom areáli a jazdci pod Junkride Crew sa znovu pustili do stavby ešte lepšej haly. V malom meste na juhu Slovenska tak vyrástla jedna z najlepších bike hál v strednej Európe a od slávnostného otvorenia 16.5.2015 sa teší veľkej návštevnosti veľkého množstva jazdcov aj zo zahraničia.





Ešte minulý rok v septembri kaď nás vysťahovali z našej starej milovanej haly sme sa dali do práce s vierou, že novú halu stihneme dať do prevádzky počas zimy. Bohužiaľ to ale nebolo také jednoduché, keďže nová hala je na poschodí a vedie k nej úzke schodisko s klasickými dverami. Takže sme museli všetko rozobrať do poslednej skrutky a dosky, preniesť do novej haly a vyniesť po schodisku. Samotný presun nám trval pár mesiacov. Následne sme začali prekážky znovu skladať, ale povedali sme si že keď už nanovo tak poriadne. Neboli by sme to my keby sme sa nepustili do výstavby ešte lepšej, väčšej a prepracovanejšej haly. To si ale vyžadovalo viac materiálu, viac pracovníkov a hlavne viac času.





Halu sme otvorili 16.5. a na otvorenie prišlo viac ako 50 jazdcov a nespočetne divákov. Všetci prekvapene sledovali, čo to v tých Šuranoch vzniklo. Za park sa už naozaj nemusíme hanbiť ani v porovnaní s európskymi parkami. Úroveň sa nám teda podarilo zasa posunúť vyššie a na svoju prácu sme hrdí. Vďaka všetkým sponzorom a hlavne ľuďom, ktorí priložili ruku k dielu.  Poobede sme ja Marek „Maker“ Konkoly, Tomáš „Tommy“ Habaj a Lukáš „Simsi“ Holubec ako hlavní tvorcovia parku slávnostne prestrihli pásku a oficiálne otvorili park. Vďaka aj ďalším členom Junkride Crew, ktorí pomáhali pri stavbe, tiež miestnym chalanom z OZ Šurianski Jazdci a ďalším, ktorí prišli len tak nezištne pomôcť počas stavby. Na otvorení sa voľne jazdilo a všetci si mohli užívať krásny novučičký park. Energiou nás zásobil Monster Energy a do rytmu hral DJ Kazisvet. Večer sme to ako obyčajne fajnovo oslávili tento krát v miestnej čajovni.





Pár slov od Tommyho Habaja, jedného z hlavných tvorcov parku: „Je to skvelé !  Dobrá nálada, kamaráti, hustá nálož prekážiek, hudba naplno, radosť, kopec nových odídených trikov… atď…atď… Prekážky sme sa snažili urobiť čo najlepšie a hlavne ich dobre rozmiestniť a myslím si že to dopadlo super. Takisto sme sa tentokrát zamerali na rôzne detaily ako napríklad farebné zladenie a podobne. Treba to vidieť a pojazdiť… V každom prípade som vďačný že môžem byť súčasťou tohoto projektu. Rád staviam prekážky, zbožňujem jazdenie, takže jednoznačne môžem povedať že aj napriek tej všetkej námahe som si to užíval.  Šurany sú späť ! ĎAKUJEM všetkým, ktorí nás podporili hocijakou formou. Všetci ste vítaní !  Peace…“





Nová hala je v tom istom areáli ako stará a je na poschodí. Podlaha je kvalitnejšia ako v starej hale a plánujeme aj skate zónu. Bike zóna má aktuálne cca 24×30 metrov a tvorí ju na jednej strane veľká plošina po celej šírke s rozbehom na funboxy, širokým 8m rádiusom, menším rádiusom so subboxom a streetovou plošinkou s dlhým grindboxom aj do banku a tiež so subboxom. Centrálne prekážky tvoria dva funboxy, spina pokračujúca do nižšej transferovej prekážky s wallridom, ktorý zároveň tvorí wallride aj na druhej strane k piramíde s grindboxom a s áčkom. Opačnú stranu parku tvorí 9m vert rádius a rádius s oceľovým kopingom. V street časti prechádza do banku vedľa menšieho rádiusu, ktoré sú na menšej plošinke s rovným grindboxom a rádiusovým grindboxom. Veľkú časť práce nám zabral návrh parku, feinálenj verzií predchádzalo asi 15 rôznych variácií, ktoré sme stále menili, sledovali videá, najnovšie parky, contesty. Veríme že sa vám park bude páčiť. V hale ešte doplníme premiestniteľné raily a menšie prekážky ako premiestniteľné grindboxy, banky a podobne, ktoré budú tvoriť vedľajšiu zadnú, momentálne prázdnu lajnu. Okrem toho pribudne aj street plaza po celej šírke parku za veľkou plošinou hlavne pre skate.





Nová hala v Šuranoch je spolu s vonkajšou časťou s betónovým skateparkom a hlinenými dirt jump spotmi súčasťou jedného bikeparku pod názvom Junkride Freestyle Park Šurany, pod ktorým ho teraz nájdete aj na Facebooku, kde môžete hlásiť svoje príchody. Hala je totiž otvorená podľa návštevnosti len za prítomnosti správcu.

Junkride Freestyle Park Šurany fanpage - www.facebook­.com/junkride­freestyleparksu­rany

Hala sa nachádza v Šuranoch na Partizánskej ulici
Súradnice haly:  +48° 4′ 58.94″, +18° 11′ 9.21″

Ďalšie fotky nájdete na www.junkride.sk/…ala-otvorena

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí