Bikecheck: Commencal Meta AM V4 Kamila Tatarkoviče

Autor: Čert, kategorie: Bikecheck, vydáno: 1.7.2015

Kamila Tatarkoviče asi není potřeba kdovíjak představovat, 4× legenda, stavitel bikeparků, organizátor campů pro sjezd i enduro, lektor jízdy na kole a v neposlední řadě enduro a sjezdový závodník. Na tohle všechno ale Kamilovi stačí jedno kolo a pro letošní rok je to novinka z Andorry, nová Meta AM V4. Při jednom z Campů se nám ho podařilo na chvíli ukořistit a můžeme vám předvést následující bikecheck





Rám Commencal Meta V4 je naprostá novinka pro letošní rok, mimo schovaný zadní tlumič v rámové trubce nabízí 150mm zdvihu, moderní enduro geometrii velmi citlivou zadní stavbu. Tohle všechno v barvě fluo žlutá.





Osazení je samozřejmě v režii Kamilových sponzorů. O hladkou jízdu se stará Fox Float 36 se 160mm zdvihu vepředu a tlumičem Float vzadu, všechno samo že Kashima a navíc modely 2016. Fox našel místo i na sedlovce Doss. Druhým hlavním sponzorem je anglická kultovka Hope, která dodává nejenom brzdy X2, ale i 5 cm dlouhý představec, nepadací 34 zubový převodník, rozšiřovací 40 zubový pastorek na kazetu a drobnosti jako upínák sedlovky atd..





Pohon je v režii Shimana, XTR kliky a poměrně zajímavá kombinace XT přehazovačky a Zee řazení zajistí rychlé a jisté řazení při velmi nízkých nákladech. Tohle všechno roztáčí řetěz KMC. Velkou raritou je sedlo Morgaw, původem ze Slovenska s velmi nízkou váhou a unikátní technologií ližin, která by měla zajistit výrazně větší pohodlí než konvenční sedla.





Zbytek komponentů jako řídítka Renthal v šířce 780mm nebo ráfky E13 (napletené na nábách Hope) jsou Kamilovou volbou z hlediska osobní preference a v případě kol i z důvodu dobrého poměru cena-výkon. Co se týká obutí, už pátým rokem je Kamil věrný firmě Kenda a nejčastěji vozí právě námi vyfocenou sestavu. Kenda Nevegal 2,35 vepředu a Honey Badger 2,2 vzadu by měly dostatečně jet, ale přitom ještě dostatečněji držet.

 


Pokud si chcete tenhle Commencal prohlídnout na vlastní oči, nejjednodušší bude zúčasnit se některé ze zbývajících letošních kempů. Na výběr je 24.7 až 26.7. v Olomouci nebo 28.8. až 30.8. v Kopřivné, oba se zaměřením na XC a Enduro nebo na sjezdovém kempu na Monínci 1.8 až 2.8..





Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí