reklama

Video: Tomáš Slavík na Crankworx III. a IV. - Pumptrack a Dual

Autor: Fullface Productions, kategorie: Video, vydáno: 22.8.2016

Tomáš Slavík to dokázal, stal se králem Crankworxu a může se pyšnit titulem King of Crankworx. Co rozhodlo? Sleduj jeho cestu k vítězství.



Třetím závodem Tomáše Slavíka v rámci letošních Whistler Crankworx byl noční Ultimate Pump Track Challenge. Závodníci sundali řetěz a rozdali si to na zbrusu novém Pumptracku postaveném přímo pro tento závod. Tomáš, stejně jako druhý český zástupce v závodě Jakub Vencl nám udělali radost, když se bez větších problémů probojovali až do top šestnáctky.

Tomášovi se dařilo probíjet se pavoukem dál, až do chvíle, než v semifinále narazil na svého největšího soupeře v celkovém hodnocení – Francouze Adriena Rolona.

Na toho bohužel nestačil a poroučel se do malého finále, kde si dojel pro čtvrté místo. V celkovém hodnocení si Tomáš polepšil a nyní je třetí. Vše se rozhodne už za pár hodin při Dual slalomu, do kterého Tomáš nastupuje jako velký favorit.



Posledním závodem Tomáše byl Giant Dual Slalom a český rider nikoho nenechal na pochybách, kdo je v téhle disciplíně nejrychlejší.

Nejprve vyhrál kvalifikaci a pak se poměrně hladce probojovával až do finále, kde se o vítězství utkal s Bernardem Kerrem. I s ním si ale bez problémů poradil a ze závodu si odnášel zlatou medaili. Důležitější než vítězství v samotném závodě byl ale fakt, že se Tomáš posunul na průběžné první místo v celkovém hodnocení King of Crankworx.

Jediným závodníkem, který ho mohl sesadit byl Novozélanďan Sam Blenkinsop, který závodil v Canadien Open Downhillu. Lepší než čtvrté místo by titul vyneslo jemu, ale nakonec se radoval z titulu krále Crankworx český biker. Gratulujeme!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel odrazka 22.8.2016 v 15:35

    Slavík je Bůh!!! Brno Pyčooo... a FullFace tradičně super... mrdám olympíádu, děkujem!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí