Czech Downtown Tour se mění na Czech Downtown Series - jméno jiné, cíl stejný

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 21.11.2017

Rok 2018 je pro Downtown ve znamení novinek. Cíl zůstává – kola, adrenalin a zábava ve městě.

Seriál sjezdových závodů na kolech, který znají všichni pod názvem downtown chystá na rok 2018 několik novinek. Czech Downtown Tour je minulostí, ať žije Czech Downtown Series. Jednou z hlavních změn je totiž právě název.

S touto změnou přichází také změna ve složení lokací, ve kterých se Série pojede. Měst je stále 5, ale vypadly Jáchymov a Karlovy Vary – organizátor Martin Soukup se rozhodl ze seriálu vystoupit.

Nováčky jsou naopak Příbram, která se osvědčila jako čekatel z roku 2017 a nově byla do party přijata Praha, kde se pojede poslední závod downtownové sezony. Hlavním lákadlem tohoto závodu bude určitě lokace – Riegrovy sady s cílem 200 metrů od Václavského náměstí.

Termínovka Czech Downtown Series:
19–20.5. – UL-LET – Ústí nad Labem
2.6. – Svatohorský Downtown – Příbram
21.7. – Downtown Rakovník – MČR
8.9. – Downtown Dačice
22.9. – PRULET – DOWNTOWN PRAHA – Riegrovy sady

Všechny důležité informace o jednotlivých závodech se budou sbíhat na oficiálním webu www.czechdt.cz. Právě zde budou probíhat všechny registrace do jednotlivých závodů.

Organizátoři jednotlivých eventů chtějí nyní ještě více a blíže spolupracovat, a posunout tak celý seriál v rámci propagace a organizace. „Stanovujeme si kritéria, která musí jednotlivé zastávky plnit. Šijeme si na sebe bič, ale chceme závody dělat atraktivnější a pomáhat si navzájem. Hledáme a již jsme také našli několik partnerů, kteří budou oficiálními partnery,“ přiblížil formu spolupráce Vlastimil Ševr, hlavní organizátor Svatohorského downtownu v Příbrami.

Z úst všech organizátorů je slyšet a z jejich slov cítit to, že chtějí downtowny posouvat na vyšší úroveň. A hlavně, myslet na pohodlí, atraktivnost a zázemí jezdců v první řadě a v neposlední řadě diváků.

Další novinkou sezony 2018 bude také Mistrovství republiky v downtownu. To se pojede tento rok v rámci rakovnického závodu, protože půjde o jubilejní 10. ročník. MČR bude následně putovat i po dalších městech. „Jsem rád, že Rakovník bude prvním městem, kde se pozná mistr ČR v downtownu. Jde však jen o titul. Pro nás je důležité, aby zůstala hlavní myšlenka – kola, zábava a adrenalin v ulicích. Věříme, že díky všem závodům mohou poznat a najít nový sport začínající jezdci a jejich rodiče jim v tom pomohou,“ dodal na závěr Štěpán Červený.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel michal 21.11.2017 v 18:12

    tak tu pražskou trasu z Riegráku s cílem 200 m od Václaváku bych docela rád viděl

  • anonymní uživatel Pitrs 22.11.2017 v 19:38

    tak to ja taky....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí