Tip na závod: Sky2Trail naváže na Enduro2

Autor: Keli, vydáno: 8.1.2018

Sky2Trail naváže na Enduro2. Dva jezdci, jeden tým, tři dny, patnáct RZ. V letošním roce se po roční přestávce vrací tento týmový závod do francouzského Les Arcs. Přelom června a července 2018 a šance pro tebe zažít nevídaný zážitek.

Je třeba přiznat, že etapový závod týmových dvojic Enduro2 skončil v loňském roce ve francouzském Les Arcs neslavně, jeho angličtí pořadatelé ještě před jeho uskutečnění skončili v insolvenci, nicméně druhý závod ve švýcarském Davosu se s jiným organizátorem uspořádat podařilo. Report od našich kámošů z BeerBoys Circus jsi můžeš přečíst zde BeerBoys CirCus vyrazili na (enduro)fórum do Davosu.

Letos se ale pojede i zpět ve Francii. Jiný pořadatel, stejný koncept, stejná lokalita a jiný – Sky2Trail naváže na Enduro2. Prvního ročníku Enduro2 v této lokalitě jsem měl možnost společně s kámošem Márou objet a je to zážitek, kterému se jen málo co vyrovná, Report: Enduro2 – třídenní enduro etapák na vlastní kůži.

Nový pořadatelé jsou jak místní, tak ze zahraničí, hlavním tahounem je Jeppe Bob Bertelsen, který pocházé z Dánska, kde pořádal sjezdový pohár a loni i enduro pohár. Navázat na pošramocenou důvěru asi nebude jednoduché, ale loňský Davos ukázal, že to jde.

Třídenní startovné pro celý tým je ve výši 400 Euro, pokud máš zájem o rozšířený balíček, tak budeš muset z peněženky vytáhnout další peníze. Závodí v genderově nevyrovnaných kategoriích: Muži, Mix (muž+žena) a Veteráni na 40 let (oba závodníci), maximální počet týmů je 150, tedy maximálně 300 závodníků. Samozřejmě jede se na oči bez možnosti předchozího tréninku či pěší prohlídky trati, na závodníky čeká 15 RZ a více jak 12 tisíc metrů převýšení ve sjezdech a jen 1000 výškových metrů po vlastní ose, vše ostatní naladí lanovky. Další podrobnosti a detaily najdeš na webu sky2trail.com.

Tak co, kdo pojede?

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí