MEGAVALANCHE se letos jede první červencový týden

Autor: Radim Hynšt, vydáno: 21.6.2018

Největší DH maraton na této planetě MEGAVALANCHE se letos jede v prvním červencovém týdnu a pár míst na startovní listině je ještě stále volných, tak jestli i ty chceš zažít něco, co ti jistě změní pohled na závody, neváhej a rychle se registruj. Mega je zážitek o kterém budeš ještě dlouho vyprávět všem kámošům okolo.

Celá tato taškařice se koná již po 24. v Alpe d Huez, ano je to to stejné místo, kde končí jedna z etap Tour de France a kam jezdí spousta lidí v zimě na úžasnou lyžovačku.

Letos se Mega koná v termínu 2.-8.7.2018, přičemž ve středu 4.7. se jede přidružený enduro závod ve vedlejším Oz en Oisans, v pátek 6.7. je kvalifikace Megy a v sobotu a neděli 7.-8. samotné závody.

Tento závod se nepodobá ničemu, cos doteď zažil. Start ve 3330m.n.m., lehký kyslíkový deficit, část lidí zabalených do termofolie a stres, že by se dal krájet. Pak už jen zazní Alarmááááá a následuje 32km sjezdu do 800m.n.m., z toho prvních několik kilometrů na sněhu. Neboj, pokud neumíš jezdit ve sněhu, dá se to jet i po zadku, sklon je k tomu dostatečný :o) Pak už následuje jen skála, prach a loket na loket. S ubývající nadmořskou výškou se začnou objevovat travnaté louky a konec už dojíždíš lesem. Dole ti garantuju, že budeš rád, že ten kopec není delší.

Závodu se každoročně účastní spousta známých jezdců z EWS, ale hlavně spousta úplně obyčejných amatérských jezdců nejen z Evropy ale i z celého světa (až ze 45 států). Mega není jen závod, ale i týden ježdění v nekonečném bikeparku, jehož všechny traily bys neprojel ani za měsíc a to vše za pár euro (týdenní liftpas za 47E).

Kompletní informace o letošním ročníku najdeš na webu www.megavalanche.com a přihlašování pak zde

Megavalanche každoročně sledujeme a zde jsou naše tipy Megavalanche poprvé, co je dobré vědět a Na Megavalanche poprvé – závodní tipy. Pokud pojedeš, tak je dobré být v kontaktu s dalšími Čechy, k tomu slouží tato facebooková skupina.

A pokud si chceš přečíst něco o Mega z jiného pohledu, pak je tu můj dva roky starý článek Radim Hynšt o Megavalanche: z jiného pohledu, o tripu a věcech okolo.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí