Tisková zpráva: Češi Re pello představí fulla pro nejmenší děti

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 25.10.2017

Česká značka Re pello® si pro návštěvníky výstavy Designblok 2017 připravila premiéru svého nového produktu. V Openstudiu pražského Průmyslového paláce představí celoodpružené šlapací kolo pro děti od 3 do 6 let. Při vývoji Modelu 16 ™, jak se kolo jmenuje, byl kladen důraz především na bezpečnost, ergonomii, nízkou hmotnost a také na špičkový design.

„Naše děti rostou jako z vody a potřebují větší kolo,“ říká s úsměvem Jiří Marján, majitel a vývojář značky Re pello™, pro kterého je jeho dcera Josefína hlavním motorem a inspirací pro vývoj nových produktů. „Na začátku projektu jsme si s designérem Pavolem Mikulášem dali jasný cíl. Udělat šlapací kolo, které bude dokonale vyhovovat dětem a jejich specifickým potřebám. Vytvořili jsme Model 16™ – lehké celoodpružené kolo s pohonem ozubeným řemenem. Ergonomicky řešený posed zajistí pohodlí i na delší vyjížďce. O bezpečné zastavení se starají dvě nezávislé pákové brzdy. Rozměrné pedály a kvalitní pláště pak poskytují potřebnou jistotu při jízdě.“

Model 16™ je dětské kolo, které je promyšlené po všech stránkách. Jeho světové prvenství je ale ukryto v systému odpružení obou kol, které značka Re pello™ začala používat již před dvěma lety na svém odrážedle. „Ano, jedná se o první a zatím jediné celoodpružené dětské kolo takovéto velikosti na světě. Odpružení předního a zadního kola snižuje vibrace a zlepšuje jízdní vlastnosti. Tuhost odpružení lze navíc jednoduše měnit podle hmotnosti jezdce. Na systém odpružení, který na kole používáme, jsme letošní rok získali dokonce patent,“ dodává s hrdostí Jiří Marján.

Kolo od značky Re pello™ je netradiční nejen svým vzhledem, ale také použitými materiály. „Dutý skořepinový rám je vyroben ze dřeva. Konkrétně se jedná o březový multiplex – vysokopevnostní překližku. Díky dřevu jsme mohli navrhnout naprosto originální design, a přitom udělat kolo velmi lehké. Právě nízká hmotnost kola je pro dítě jedním z klíčových parametrů. Dalšími materiály, které jsme pro stavbu Modelu 16™ použili, jsou dural, nerezová ocel a moderní technické plasty,“ popisuje detaily Jiří Marján.

Model 16™ se na pražském Designbloku představí ve fázi před-sériového prototypu. Jiří Marján k tomu doplňuje: „Kolo je nyní plně funkční a připraveno k sérii náročných testů v certifikované zkušebně i mimo ni. Kolo plánujeme uvést na trh během příštího roku.“

Diskuze

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 25.10.2017 v 8:32

    Toto budou skutečně potřebovat spíš rodiče, než ti prckové. A přední brzda snad obstojí v crash testu :)

  • anonymní uživatel vale 46 25.10.2017 v 16:09

    Snad to nějaký prcek nezapálí.....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí