Test: Pivot Switchblade v sobě kloubí neskutečnou zábavnost a rychlost

Autor: Keli, vydáno: 29.4.2024

Zábavnost a rychlost, to jsou dvě klíčové vlastnosti, které definují Pivot Switchblade, alespoň pro mě. Nenápadná trailová raketa toho má ale mnohem více, vše prozradím v testu. 

Zábava jako když jsem poprvé bajkoval

Na své první horské kolo nelze zapomenout. Pro můj cyklistický život to byl zcela definující zážitek. Už po prvních metrech jsem věděl, že ježdění na bajku mě bude hodně dlouho bavit. A úplně stejné pocity mám z Pivot Switchblade. Ano, teď po skoro po třiceti letech jsem zažil stejnou euforii v sedle Pivot Switchblade.

Pamatuji si tu radost, když jsem poprvé drncal po kamenech a kořenech. Žádné objíždění, naopak jakékoliv terénní nerovnosti jsem vysloveně vyhledával. Na Swichblade jsem to měl úplně stejně, byla by škoda něco na trati vynechat. Tady se odrazit, tady poskočit, zde prodrncnout, tuhle naopak protlumit. Něco objet? Nesmysl.
Tehdejší drncání je samozřejmě nesouměřitelné s tím jak fungují kola dnes, ale rozumíme si, ne?

Karbon kam se podíváš

Všechna kola Pivot jsou celokarbonová, Switchblade není výjimkou. U Pivotu využívají jednu z nejsložitějších výrob karbonových rámů. Při výrobě nevyužívají spojky propojující jednotlivé karbonové trubky, ale velmi zjednodušeně řečeno skládají jednotlivé kousky karbonových plátů do formy a následně natlakují vzduchovou vzdušnicí zevnitř a vypečou. Pomalost a složitost výroby má výhody v absolutní kontrole nad výrobním procesem a možnost optimalizace každé části rámu. Optimalizace ve smyslu tuhosti, pružnosti i hmotnosti. To vše u Pivotu ladí speciálně pro každou velikost, dalo by se říct, že žádná trubka není mezi velikostmi shodná. Proč? Protože papírák, který váží 50 kg i s postelí zatěžuje kolo jinak než 100kilový macek. 

Stošedesát na stočtyřicetdva

Obdobná situace se týká zadního zavěšení, zde sice najdeme tradiční DW-Link, ale každá má o trochu jinde umístěné čepy. Ze stejných důvodů jako výše. U DW-LInku došlo k jedné ze změn oproti předchozí generaci Switchhlade. Upravené spodní vahadlo má lehce chování přibližovat endurovému Firebirdu, ale zároveň zachovat stoupací schopnosti nižšího modelu Trail 429. Switchblade se zdvihově nachází na rozmezí obou zmíněných kol, trailových 142 milimetrů vzadu doplňuje "endurových" 160 mm na vidlici.

Geometricky není Switchblade žádná divočina, ale chytře vybalancovaný kompromis. Všechno tak akorát. Pro ty komu by tenhle Vystřelovák přišel moc enduro a málo trailový, má možnost otočit flipchip a lehce si poladit geometrii. Zkusil jsem cvičně přehodit z Low do High pozice a ... a rychle ji vrátil zpět. Ale věřím, že své fanoušky pozice High určitě najde. Stejně tak i možnost přehodit zadní devětadvácu na menší průměr a sestříhnout Switchblade na mulleta.

Vyjede, co jiný nevyjede 

Už po pár prvních jízdách musím říct, že se Pivotu záměr opravdu podařil. Efektivita šlapání neskutečná, i s otevřeným tlumičem kolo jde krásně za pedálem. Slovo krásně bych vyzdvihl. Každé šlápnutí kolo vystřelí vpřed, snad ani joule energie nepřijde nazmar. Na tlačení zapomeň, všechno vyjedeš pohodlně v sedle. A pocitově skoro bez námahy. Kolo jakoby říkalo: Nesesedej! Aspoň ještě kousek! To dáš! ... a za chvíli jsi nahoře kopci. 

Není to jen o efektivitě šlapání, ale také o schopnosti generovat rychlost na boulích. Máme v Brně jeden pumptrack, který stavěl ten, co slaví každý den, a když budu hodně mírný, tak řeknu, že není úplně optimální. Jedna strana vede vždy trochu do kopce a na fullu je většinou dost obtížné jej projet. Musíš se opravdu snažit. To platilo jen do doby než jsem na tento pumptrack přijel na Switchblade. Přišlo mi až neskutečné, jak snadno jsem byl schopen pumpovat a hlavně na boulích zrychlovat. Skoro jako na pevném kole. Uvažte, když tohle umí na pumptracku, co dokáže asi v terénu.

Lehký, hodně lehký

Vliv na skvělé stoupací schopnosti a akceleraci má i hmotnost. 14,4 kg je skvělé číslo. A při troše snahy by se hmotnost dala určitě ještě trochu snížit.

Mimochodem Switchblade váží o více jak 1,1 kg méně než nedávno testovaný Canyon Spectral. Brutální rozdíl ve velmi podobně osazených kolech. Kde Pivot hmotnost ušetřil? Na rámu. Jak jsem psal výše, ruční kusová výroba s tlakováním "karbonu" zevnitř je sice časově a technologicky náročnější, ale přináší ovoce nejen v lepší hmotnosti.
Na nízkou hmotnost má vliv i absence vnitřního úložného prostoru. Osobně nejsem úplně fanouškem těchto "nezbytností". U kola mi jde především o výkon a lehké kolo nemám potřebu zatěžovat nákladem v něm uloženým. Dvířka do rámu respektive úložný prostor zvýší hmotnost rámu minimálně o 300 gramů. Těchto 300 g už z kola nikdy nijak nesundáš.
Pivot ale mysli i na ty, co by chtěli vozit nářadí, duši, bombičky přímo na svém kole. Na kole je několik montážních děr do kterých lze uchytit nejen zmíněné komponenty.

Dost dlouhý

Posed bych označil jako dost sportovní, až skoro crosscountryově natažený. A to i se sedlem v výrazně posunutým dopředu. Se svými 185 centimetry výšky mi velikost L přišla téměř limitní, na XL bych snad nedosáhl na řídítka. Asi bych uvažoval o výměně představce za trochu kratší, možná i o menší velikosti.

Dost zásadní je vyzkoušet si velikost v praxi, na trailech, příležitost budete mít brzy, Pivot plánuje v průběhu května několik testovacích akcí:
12.5. Brno, pořádá PepeBike
21.5.  Plzeň, Kola BBM
23.5. Praha, FlowCycles
25-26.5. TrutnovTrails, Trutnov

Zvládne cokoliv

Pivot Switchblade řadí jako nejuniverzálnější kolo ve svém portfoliu. Jedno kolo na traily, na celodenní výlet, do bikeparku i na lokální enduro závod? Jo jo, tohle kolo vše v pohodě zvládne. 

Samozřejmě jakmile je něco univerzálního, je to vždy trochu kompromis. U Switchblade vidím kompromis pouze ve stabilitě v maximální rychlosti. V top speedu se Switchblade stává lehce nestabilní, nicméně na tomto kole takto rychle často jezdit nebudeš. Nic tě nenutí letět rychlostí světla, naopak chceš si s kolem víc hrát a užívat si.

Když bych měl volit mezi Switchblade a více nazdvihovaným Firebirdem, tak sáhnu asi spíš po Switchblade. A to říkám jako bývalý závodník. Proč Switchblade? Velké zdvihy chtějí velkou rychlost. Když ji nemají, kolo jede pomaleji než kolo s menším zdvihem. Využít plně potenciál kola na jednom dvou výletech za rok do Finale Ligure mi přijde škoda. Raději budu na DH Men o trochu pomalejší, ale po zbytek roku se budu královsky bavit. Pokud bych ale stále závodil, tak beru jednoznačně Firebirda.

Testovaný model 

Pivot SwitchBlade Pro X0 AXS Transmission, Stealth Mojave má naprosto nekompromisní osazení, které neumožňující příliš vylepšení. Odpružení Fox s Kashima povrchy, brzdy Sram Code RSC, pohon Eagle Transmission X0. Snad jen vypletená kola Newman jsou o na oko níže než zbytek osazení. Každopádně za příplatek je možnost Switchblade povýšit karbonovými koly.

Starej nerudnej dědek

Možná jsem staromilec, ale na ergonomii tlačítek Sram Eagle Transmission si prostě nějak nemůžu zvyknout. Nedaří se mi najít optimální nastavení, tak abych při přeřazení nemusel přemýšlet, které tlačítko vlastně mačkám.
Když nad tím přemýšlím, tak vlastně mám vnitřní problém s celým pohonem. Respektive s odřazováním na těžší převody. Přeřazení na převod lehčí je fantastické, cvakneš a je to tam.

Nicméně opačný směr, zvláště pokud chceš přeřadit o více převodu naráz už taková fantazie není. Přeřazení o více koleček dolů trvá neskutečně dlouho a vlastně ani nevíš jak dlouho bude trvat. Kdo by řadil o víc koleček naráz? To je poměrně logická otázka, uvedu příklad situace, kdy je přeřazení o více koleček nezbytné. Vyjíždíš na vrchol strmého výjezdu který se rovnou láme do prudkého sjezdu. Nahoru jedu na extrémně lehký převod, na zlomu, kdy začíná prudké klesání, chci výrazně odřadit na mnohem těžší převod. Zmáčknu tlačítko klidně pětkrát, potřebuji se dostat někam zhruba do půli kazety, a nic. Nestačí otočit jen jednou klikami, tak aby se řetěz dostal na uvažovaný pastorek, je třeba otočit vícekrát. Je to o zvyku, řekneš si, ale já si i po spoustě kilometrů nezvykl. Mnohem raději bych měl chování jako u předchozí generace bezdrátových přehazovaček Sram, kdy cvakneš a přehazovačka se posouvá bez ohledu na pozici řetězu.

Zůstane v paměti hodně dlouho

Jsou kola a kola, některé pojezdím a v podstatě ve mně nezanechají žádnou vzpomínku. Pak jsou kola jiná, která mi v paměti zůstanou hodně dlouho. Přesně do druhé kategorie patří Pivot Switchblade. Jedná se o kolo, které ti dá spoustu radosti. Dovolím si tvrdit, že tolik jako žádné jiné.

Pokud chcete na kole zažít pocity jako jsem měl já v sedle Switchblade, není nic jednoduššího než si domluvit testovací jízdu u českého dovozce Protocycles.  

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel MTbocko 29.4.2024 - 8:54

    Pivot je bohuzel jedna z poslednich hi-end znacek co neni schopna dat do ramu ulozny prostor!!! Za me to je u tak drahyho kola must have vec. Abych se podival jinde. :/

    • anonymní uživatel Raduz 29.4.2024 - 9:09

      Kdyz uz ma inframe strage i takovej Giant, Canyon, Merida ale Pivot ne. :D Mit po poruce v ramu lekarnicku, bundu nebo naradi, ktery driv nebo pozdeji stejne pouzijes je k nezaplaceni.

      • anonymní uživatel Ádoš 29.4.2024 - 9:19

        bundu? to by byl nějaký U-L mezi U-L z mikrotenového sáčku o síle 20 mikronů, že tys měl na mysli *undu? :-)

    • profilová fotka Strejda 29.4.2024 - 9:46

      ..a výrobci brašniček nebudou mít co žrát!...

    • anonymní uživatel vajkrs 29.4.2024 - 10:26

      Me zase nedva smysl dat ranec za kolo at je lehky a potom na/do ramu naplacat veci. Za me radsi batoh a lehky kolo v ruce. Kazdy ma jine preference.

      • anonymní uživatel Lopez 29.4.2024 - 12:46

        Tak radsi budu mit na zadech 20 kilo, nez si dat par drobnosti a svacu co snim do ramu. :D

        • anonymní uživatel Gomez (gomez (a) mexico.cz) 2.5.2024 - 6:44

          Jj a ten zbytek na nosič. :D

      • anonymní uživatel *undofil 29.4.2024 - 13:20

        Tak ona ta větrovka toho zas tolik neváží. Bez kufru ji vozím na rámovce na strapu a musím si dávat majzla jak ji složím, abych pak neměl bahno na vnitřní straně límce. To je snad horší jak sejra za ráfkem.

        • anonymní uživatel Chees 29.4.2024 - 20:43

          Sejra za ráfkem vozíš místo mlíka, nebo duše?

          • anonymní uživatel Spindrift 30.4.2024 - 6:24

            :-D dobře ty

          • anonymní uživatel *undofil 30.4.2024 - 9:34

            abych necítil jak smrdíš když funíš

          • anonymní uživatel Nanosekunda 3.5.2024 - 19:35

            Dáváte kluci parmezán nebo goudu? Taky zkusim

    • anonymní uživatel Jezdc 29.4.2024 - 12:14

      Spis je to neschopnost Pivotu, kdyz to dokaze udelat kazda druha znacka. Trek, Specialized, to ma roky a neprijde mi, ze by ty kola byla byly tezsi, nez jiny znacky.

      • anonymní uživatel Hanze 29.4.2024 - 12:41

        Stacilo by se vykaslat na superboost a hned se vejdou vahove i s dirou karbotrubkach pro svacu! :D

  • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 29.4.2024 - 9:51

    je rok 2024 a o koupi kola rozhoduje ulozny prostor v ramu ....wtf ty vole

    • profilová fotka Strejda 29.4.2024 - 10:31

      ...Češi a velkej kufr patří k sobě...

      • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 29.4.2024 - 11:44

        a slovy klasika p. Vaculika...hlavne zahradky na strechach aut

        • anonymní uživatel PTBack 29.4.2024 - 12:08

          óóó, kéž by pan Vaculík ruzumněl kolům. Páteční večer, pivko, chipsy a pustit si to.

      • anonymní uživatel harryjdudobraku 29.4.2024 - 12:51

        Ten kufr v kole tam mas i kdyby si nechtel, jenom se k nemu nedostanes. Je to asi jako si koupit Superba v combi ale kufr bude ze vsech stran uzavrenej. Vozit ho sebou budes porad, auto bude vazit vic ale jeho uloznej prostor nevyuzijes. Podobny to je i u kola.

        • profilová fotka Strejda 29.4.2024 - 13:20

          ...já tu jen tak popichuju a dělám Ftip, ale ve skutečnosti by se mi ty dutiny v kole taky líbily...minimálně na duši a montpáku(moji nezbytnou peněženku plnou píchovin tam stejně nedám)...a v ještě větší skutečnosti tam v jednom biku zespodu kufr mám, velkej skoro jako Superb, ale je v něm baterka...ale pssst !!!, kucí by se se mnou nekamarádili...

    • anonymní uživatel MTbocko 29.4.2024 - 12:24

      Ne, to neni jedina vec podle ktere se rozhodujes ale dat za kolo ctvrt milionu a nemas tam featuru, kterou ma kazda druha znacka za polovic! Minimalne ta moznost vyuzit duty misto v ramu je proste super vec. Jak jednou vyzkousis, zjistis jak je to prakticky.
      Neplest si s Meridou a nejdebilnejsim ulozistem ever, kde jsou dvirka do ramu na spodu! :D

      Kolo to je urcite super, jezdil jsem nejakou dobu na predchozim modelu a tohle bude jeste o neco lepsi.

    • anonymní uživatel T8Zko 29.4.2024 - 12:44

      Je rok 2024 a o koupi auta rozhoduje velikost kufru, prste preference jako u vseho Shu_line.

  • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 29.4.2024 - 10:46

    Tak úložný prostor v rámu je důležitý, víc než samotné kolo.... WTF? :)

    • anonymní uživatel RV 29.4.2024 - 12:34

      daywak: Co to meles, to tady nikdo nepise, jenom je to pro nekoho dulezita vlastnost. Sam jezdim nalehko a kdybych tech par veci mohl dat do ramu a jet bez batohu, ledvinky budu jenom rad a launch box uvitam, jak tomu v Pivotu rikaji. Je to all mountain bike.

      • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 29.4.2024 - 15:15

        Já melu, ty meleš.....

        • anonymní uživatel M 29.4.2024 - 15:31

          Ostatně jako všichni tady.

    • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 30.4.2024 - 9:28

      A kolo je vlastne stejny jako superb...ja mam dost

  • anonymní uživatel IrgllIV 29.4.2024 - 12:57

    Mel jsem Switchblade 2020 a tohle byla jedina vec co jsem zavidel lidem na Treku nebo Speslu, ted uz to ma snad kazda druha znacka ale driv to byla vysada u par znacek, vyuziti vnitrniho prostoru. Za me proc ne.

  • anonymní uživatel Fb 29.4.2024 - 15:55

    Já hlavně nerozumím co má toto společného s velikostí kola.,,Protože papírák, který váží 50 kg i s postelí zatěžuje kolo jinak než 100kilový macek"

    • anonymní uživatel M 29.4.2024 - 16:31

      Jestli jsi malej tlusťoch, nekupuj si Pivota!

    • anonymní uživatel Sádlofil 29.4.2024 - 16:34

      Přitom malí lidi bývaj tlustí a vysocí hubení

    • anonymní uživatel Jiří Petlach (jurawood (a) seznam.cz) 30.4.2024 - 10:28

      Tohle jsou o d Pivotu strašný kecy. Mám firebirda a od začátku jen řeším komplet se odlepujici ochramy. Krytky pro livevalve sami upadnou. Sedlovka kashima nefunkční. Tlumič 3x reklamace...atd atd... kdyby to kolo stálo pade. Ale u kola za 300 se mi chce blit. To stejné řeší dva další kamarádi. Naprosto stejné zavady a divím se, že to v recenzích není. Myslím ty gumových polepy co Číňan jebe nakřivo na mastnej rám.

      • anonymní uživatel Jiří Petlach (jurawood (a) seznam.cz) 30.4.2024 - 10:35

        jo a ten co má kolo druhý rok už řešil zareznuty šroubky průchodek bowdenů. A jako bonus se matice protočí v karbonu a zbývá odvrtani. Pivot bohužel neměl 50 haléřů na nerez no bohužel. Už se těším za rok co přijde.

        • anonymní uživatel sejra (sejrazarafkem (a) seznam.cz) 30.4.2024 - 10:50

          Mám FB a odpružení šlo na servis cca po dvou týdnech, vidlice uvnitř úplně suchá a tlumič čvachtal, servis u JC vždy perfektní. Odlepující ochranu rámu u klik mi v obchodě přelepili, livevalve krytka se dá u protocycles koupit za 150 a je už na šroub, nebo se na facebook skupině pivot switchblade dá stáhnout .stl soubor a na 3d tiskárně ti ji někdo vytiskne a je taky na šroub. Za mě jsou tohle malý vady na kráse, které bohužel zamrzí ale jinak jsem s kolem spokojený, zkušenost okolí je s odpružením na novém kole dost podobná a je jedno jestli to je RS nebo fox a díru na v rámu na kebab bych uvítal ale obejdu se i bez ní.

        • anonymní uživatel Gabosh 30.4.2024 - 11:05

          to Jiří Petlach - jestli myslíš ty gumové krytky ze spodu rámu...to není problém jen u Pivotu... prosím, čím se ti to podařilo zalepit? Chemoprenem to drželo chvíli a to lepidlo zůstalo na rámu....

        • anonymní uživatel Ondris 1.5.2024 - 16:02

          Je to nalestena bida z papirovyho karbonu.

  • anonymní uživatel Adam 29.4.2024 - 16:42

    Ale prdlajs dira v ramu...
    Me furt vadi ze moje stara ne a ne chodit s Frenkem!

  • profilová fotka Strejda 30.4.2024 - 11:27

    GABOSH:...Chemopren Extrem na kombinaci guma / plast vs. kov vůbec nereagoval...jak říkáš, lepidlo na rámu, guma čistá jak lilie...plast co chrání tlumič proti blátu a je nalepenej na rámu se mi podařilo přilepit tímhle : www.3market.cz/... Jezdil jsem už i v mokru a občas o to zavadil a zatím drží. POZOR! Gumovou záslepku to neslepilo stejně jako Chemopren. Našel jsem tohle, ale vyhoď 500 když nevíš....www.spreje.cz/...

  • anonymní uživatel RadGz 2.5.2024 - 4:33

    A kde si toho FB kupoval? To ti meli dat deleari do kupi, kterych je po CR nekolik. Resit vydlici po tak kratke dobe..

  • anonymní uživatel Nanosekunda 3.5.2024 - 19:29

    S tou dírou na rámu, jezdil jsem už dost kol co jí má, a spešl jí má asi největší, i tak se ti tam nevejde chytrej foun, což je nejčastější věc co tam chceš dát aby ti nelítal v kapse. Většina vyjížděk na kole je do dvou hodin tzn svačinu brat netřeba a duši my gramaři nebereme, to radši jednou ročně dotlačit domu, takže jako věc je to super, ale za mě se zase trošku přeceňuje její užitna hodnota když tam nedáš telefon.

    • anonymní uživatel Nanosekunda 3.5.2024 - 19:35

      Nejhorší na tom je, že se nevejde "o fous" mám nutkání to vyřešit rozbrusem a trošku dírku zvetsit

    • anonymní uživatel M 3.5.2024 - 21:11

      1x ročně píchnout, tak to ti závidím. U nás je to samej akát, takže já gramař bejt nemůžu. Naopak, vozím gumy s nejvyšší ochranou proti defektu a dh duše. A dokonce jsem tam měl ještě vložku Tannus a i s touhle trojkombinací jsem z předního tahal trn jako hovado.No hele mně by asi nestačilo ani kdyby byl rám odklápěcí komplet celej. Takže bágl je jasná volba. O EVOC na zádech ani nevíš, sedí jak přibitej.

      • anonymní uživatel Nanosekunda 4.5.2024 - 4:54

        Evoc je srdcovka, muj nejstarší má hodně přes 10 let a furt drží a to ho nosim všude, určitě lepší věc než díra v rámu. Trny díky bohu neřeším, ale chápu.

      • anonymní uživatel Roman 4.5.2024 - 8:31

        Tak tohle snad řeší bezduše, ne?

        • anonymní uživatel M 6.5.2024 - 13:12

          Určitě, leč krom trnů občas(pravda zřídka) to proříznu o břidlici a nějak podvědomě cítím, že bych se chtěl zabít, kdyby mě kromě toho že nejde odtrhnout pneu od ráfku a žerou mě v letním dusnu komáři. Že bych byl ještě zasranej od mlíka;-)

    • anonymní uživatel Rajnur 6.5.2024 - 8:50

      Kdo by vozil telefon v ramu proboha? :D Rika ti neco opticka stabilizace? Tu v kole vymlatis a mas po foceni, kdyz bude v ramu. Telefon mit nejlip u sebe, staci pidi ledvinka na mobil, klice, doklady.

      • profilová fotka Strejda 6.5.2024 - 10:43

        ...no hlavně se snažím vozit telefon (chytrej nebo blbej) tak, aby když se někde vysypu byl pokud možno stále se mnou...(jezdim dost sám)

      • anonymní uživatel Nanosekunda 6.5.2024 - 17:49

        Hm docela Gut argument, ale v kapse na tom s otresama není mobil moc líp a ledvinku nechám svými dědovi, do toho me netahejte.. navíc takovej mobil zabodlej v zádech potom co spadnes na ledvinku musí bejt pecka. Ale už si na nic nestěžuju, mám díru v rámu a mobil v kapse, ještě bych nedejboze mohl vše vozit v ledvince...

        • profilová fotka Strejda 7.5.2024 - 10:36

          :-))děda vs. ledvinka, pobavils...vozim ho ve futrálu, na pásku batohu/ledviny tak nějak na břiše displejem směrem k sádlu, vyhodnotil jsem si, že tam je v bezpečí nejvíc ...víc už mě k tématu PIVOT SWITCHBLADE nenapadá ...

  • anonymní uživatel Poloň 4.5.2024 - 9:00

    “Posed bych označil jako dost sportovní, až skoro crosscountryově natažený” Možná bych zkusil ty podložky nad představcem dát pod něj…

    • profilová fotka Keli 5.5.2024 000 10:42

      Tím se vzdálenost sedlo-řidítka zkrátí?

      • anonymní uživatel Poloň 5.5.2024 - 18:28

        No minimálně se trochu napřímí a pocitově zkrátí. Stěžovat si na xc posed a mít skoro všechny podložky nad představcem jako na xc kole je dle mýho názoru trochu zvláštní

        • profilová fotka Keli 6.5.2024 000 13:35

          Já si nestěžuji, jen konstatuji. Podložky pod hlavovým složením samozřejmě délku zmenší, ale zároveň zvýší výšku kokpitu, což mi u tohoto kola dost nevyhovalo. S více podložkami jsem si připadal jako na trekingovém kole.

      • anonymní uživatel úhlofil 6.5.2024 - 12:22

        Samozřejmě že se zkrátí úměrně k hlavovému úhlu. Při úhlu 73° o cca 6 mm na podložených 20 mm.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí