Spectrum: Street & Park

Autor: Fullface Productions, vydáno: 8.10.2009

minulém článku jsme vám představili nově vznikající bikové dlouhometrážní video čistě české produkce, které nese název Spectrum. Jde o projekt filmařské party Fullface Productions, která s naším serverem úzce spolupracuje a s jejichž videi se zde můžete celkem často setkávat. No a vzhledem k tomu, že d:key tento projekt podporuje, budeme vám zde přinášet exklusivní materiál ze zákulisí a příprav celého videa. Postupně vás tak seznámíme se všemi ridery a částmi tohoto unikátního díla. Dnes přichází na řadu part s názvem Street & Park.








Natáčení streetové části probíhalo dva červencové víkendy, kdy v naší matičce Praze řádila neuvěřitelná vedra a teploměr ukazoval vysoko nad 30°C. Bylo naprosto ideální počasí na celodenní běhání po městě a ještě ideálnější na ježdění na kole v dlouhých kalhotách a chráničích. Je však třeba zmínit, že i přes tuto skutečnost se všichni snažili ze sebe dostat maximum. První víkend probíhalo natáčení čistě v pražských ulicích a víkend následující byl na programu pražský Mystic skate park a skate/bike park v Pardubicích.






Na streetu v Praze řádili Kuba Vencl, Petr “Zer0“ Drábek, Vlasta Čiháček a Michal Maroši, kteří jsou také hlavními hrdiny této části videa Spectrum. Možná si říkáte, co asi tak může MRSN dělat na streetu, ale budete se divit! Michal Maroši je sice letošním mistrem ČR ve sjezdu, ale s jeho zkušenostmi je schopen zajet kdekoliv a cokoli. Navíc jeho vrozené charisma a exhibicionismus pobaví nejednu kolemjdoucí dívku…

Vlasta Čiháček je reprezentant a na domací scéně dost úspěšný cyklotrialista, honosící se několika tituly vicemistra republiky. Jeho jméno možná nepatří k těm mediálně známým, což bude způsobeno nejspíš tím, že klasický trial dnes lehce upadá v zapomnění a v posledních letech se dost odtrhl od tolik sledované newschool scény.

Zbytek naší partičky asi netřeba dlouze představovat. Kuba Vencl patří k české dirt a slopestyle špičce a díky dlouholetým základům v trialu toho na streetu vymyslí vždycky hodně. Zer0 je další trialový přeběhlík, který se v poslední době věnuje hlavně parkovému ježdění. Nástrahy ulice pro něj tedy znamenají spíš inspiraci, než nějaký problém.






Jak jsme již zmínili výše, druhý víkend věnovaný části Street & Park probíhal shooting ve dvou skateparcích. První den patřil Mystic skate parku, kde se natáčení poprvé zůčastnil i kameraman Lucas Herman, který si s sebou přivezl i jeho, doposud mnohými smrtelníky nepochopenou, filmařskou techniku vlastní výroby. Před objektivy kamer se objevil náš starý známý Zer0 a parťáka mu tentokrát dělal Zdenda Nepraš. Díky hojnému počtu skaterů v parku i za barem bylo možné točit až do půl jedné v noci. Dostatek času na posbírání kvalitního materiálu…

Následující den odpoledne byl naplánován přejezd do skate/bike parku v Pardubicích. Zde již na celý štáb čekal trickmachine Tomáš “Leader“ Zejda a jeho sličná slečna Domča, mimochodem oděná do kraťasů kratších než poslední prázdninový den.

Leadrovi se tedy přidal Zer0 a Zdenda Nepraš a začalo se jezdit. Kluci v parku nebyli poprvé, a tak se rozjezdili během pár chvilek. Nejdřív všichni jezdili sólo, ale postupem času začali všichni tři vymýšlet hromadné kreace. Obzvlášť předem připravené společné jízdy na záběrech z cablecamu a vysokého kamerového jeřábu působí opravdu silným dojmem.

Leader točí na funboxu hodně pěknou 360 table, tailwhip v radiusu nebo vysoký barspin v mini. Zdenda dává 180 přes pyramidu a ve fakie dojíždí až do protějšího banku, za zmínku stojí určitě i vysoký backflip na fanboxu. Zer0 na funboxu předvádí condora a v mini 540. Během necelých čtyřech hodin, které celá partička v Pardubicích strávila, se podařilo natočit dostatek kvalitních a hlavně originálních záběrů, takže se můžete těšit na opravdu nevšední podívanou.






Kvalitního materiálu na Street & Park sekci videa Spectrum je tedy dostatek a celý štáb se může přesunout na děčínské trailsy, kde se představí Kubajsz Fišer a Honza „Kaštan“ Šavr. Ale o tom a také o efektivním driftování Kaštanovo luxusní káry zase příště…




Partneři videa Spectrum: Swis-shop.czd:key




Text: Štěpánisko a Navy
Foto: Honza Kasl



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel ĐJ VčieLK@ M@Ja 8.10.2009 v 7:37

    som
    1

  • anonymní uživatel Chochy 8.10.2009 v 8:18

    ĐJ VčieLK@ M@Ja: sos prvni ko...t no =o)

  • anonymní uživatel beastie (bikebeastie (a) gmail.com) 8.10.2009 v 14:49

    a nejaky presnejsi termin, kdy to vyjde

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 8.10.2009 v 23:04

    Co ten plášť? Dostává pěkně zabrat, ale na to je dělaný, jinak fota pěkné.. Klasika.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí